Életvédő zarándoklatot tartott az Anya-Ország Alapítvány hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kórháztól pedig a szervezet azt kérte, hogy legalább az év három megjelölt napján ne végezzenek abortuszt.
A demonstráció 20-30 résztvevője a megyei kórház bejáratánál gyertyát gyújtott és hat szál rózsát helyezett el a „hatmillió meg nem született gyermek emlékére”.
Téglásy Imre, az Alfa Szövetség és az Anya-Ország Alapítvány elnöke átadta a kórház vezetésének az életvédő zarándoklat nyilatkozatát, amelyben az intézménytől azt kérték: legalább az év három napján – december 28-án, az aprószentek napján, március 25-én, a magzatgyermekek napján és június 1-jén, az élet ENSZ által meghirdetett nemzetközi napján – ne végezzenek abortuszt. A kórház előtt felolvasták az alapítvány nyilatkozatát is, amely szerint az abortusz többnyire a hibás vagy elégtelen szociálpolitika következménye. Úgy fogalmaztak: különleges ápolásra, gondozásra szoruló áldozat az az anya is, aki az abortuszra az esetek többségében rákényszerül.
Téglásy Imre az MTI-nek azt mondta: Magyarországon évente 40 ezer abortuszt végeznek el, az abortusz az 1956-os vonatkozó minisztertanácsi rendelet óta több mint hatmillió magzat halálát okozta.
(MTI)