Megszokhattuk már, hogy a cigók olyan szinten összetartanak, „összezárnak”, hogy nemcsak hogy a bűnözőiket nem adják ki nekünk, „gádzsóknak” (lásd EZT, valamint, pluszban, az ITT alul található Kolompár-”romabecsület”-örökbecsűt), hanem írásaikban, megszólalásaikban is a legpofátlanabb módon mosdatják gyilkosaikat.

A rajvédő Népszabadság is teljes erejéből próbája tisztára mosni a Lakon gyilkoló cigányokat. Szombaton egy teljes oldalas cikkben sajnáltatták szegíneket és uszítottak a Jobbik ellen (Vona szavait a legmocskosabb módon meghamisítva – apropó, Jobbik, a feljelentés már elment?), most meg a Népszabadság vezető cigány kirakatember-bloggere, Bogdán Géza hallatta hangját. Alábbi firkálmányában azt feszegeti, amit szombaton Doros Judit is elsütött már: a cigók biztosan nem gyilkoltak, csak a gonosz rászístá rendőrök megfélemlítették őket, hogy valljanak magukra, meg különben is, micsoda dolog az, hogy a rászístá pékek nem vettek DNS-mintákat.

„Természetesen”, akárcsak Doros, kirakatemberünk, a „korrektség” jegyében, „megfeledkezik” olyan apróságok közléséről, miszerint az egyik gyilkos „apja” többek között késelésért 18 évet(!) ült, azaz gyereke csak folytatta a dicső papa életútját.

Mielőtt valami cigány vagy rajvédő megkérdezné, miért kötünk abba bele, hogy a cigók védik a gyilkosaikat: például azért, mert az ilyen fehéreknél, finoman szólva, nem szokás. Esetleg mutassanak a balliberálisok egy olyan Kuruc-cikket, amelyben a móri (akikről ráadásul azt sem tudjuk, kicsodák – állampolgárságuk stb.) vagy a szökőévenként egyszer előforduló egyéb fehér, köztörvényes gyilkosokat mentegetjük... Fehér vezetők, más médiumok dettó. Egy ilyen cikk nem lesz – szemben a cigók állandó gyilkos-tisztáramosási kísérleteivel.

Apropó, Doros és cikke. A múltkori átvételünkből kifelejtettük a „nagymama” képének átvételét. Most ezt pótoljuk:


Kérdéseink vele kapcsolatban: vajon hány éves lehet? 30? 32? Ugye, hogy milyen értelmet sugárzó arca van? A kifejezetten „elitségre”, „intelligenciára” valló, primitív tetkókról nem is beszélve.

Hasonlóképp, mindenki szíves figyelmébe ajánljuk az ITT található olvasói megjegyzéseket – nagyon szépen ízekre szedik Doros firkálmányát, és, többek között, például arról számolnak be, hogy az egyikük („Embolon”) településének körzetében tavaly három időst gyilkoltak meg a cigányok. (Kérjük „Embolon”-t, lépjen kapcsolatba velünk, és adjon további felvilágosítást, mert ezeknek a gyilkosságoknak a jó részéről biztosan nem írt semmilyen médium – ahogy a pesterzsébetiekről sem, amint az a rendőrség bejelentéséből és az archívumok átnézéséből is kiderült.)

Olvasói megjegyzések kapcsán ajánljuk az ITTENIEKET is, immár az új Bogdán-cikk kapcsán, ami most következik:
Mi történt Lakon?
Jó kérdés, mert azt természetesen a jelen állás szerint konkrétan senki sem tudja. Mindenki csak találgat, és ami számomra felettébb meglepő, hogy még a Borsodi Rendőrfőkapitány szóvivője is csupán vizionál. Egy biztos, hogy a bűnügyben folytatott nyomozás során négy cigány származású gyermekkorúra terelődött a gyanú. Ők a kihallgatásuk során pedig mindannyian elismerték, no, nem azt, hogy gyilkosok lennének, csak annyit, hogy igenis jártak az idős néni udvarán és lekapcsolták a villanyóráját. Egyébként a fiatalok már régóta ezzel szórakoztak, és a faluban ezt többen is tudhatták róluk. A szóvivő, Egyedné Novodonszky Éva szerint a hatóságnak pedig éppen ezért megalapozott volt a gyanúja, hogy a néni sérüléseit a gyermekkorú személyek, a köztük kialakult szóváltást követően okozhatták. A rendőrség a négy gyermekkorú ideiglenes intézeti elhelyezését rendelte el.

Szóval, ezeket a gyerekeket egy teljességgel megalapozatlan fikció alapján gyanúsítják azzal, hogy ők az idős néni gyilkosai, nekem pedig az eszem megáll, és ha nem lennék hívő keresztény ember, most szívem szerint káromkodnék egy nagyot. Mi van?

A XXI. században, ha felmerül a gyilkosság alapos gyanúja, ott az első lépés mindenképpen a bűnügyi helyszínelőké kell, hogy legyen. A rendőrségnek ugyanis manapság már olyan profi mozgó laboratóriuma van, amellyel képes bárhol és bármilyen körülmények között, akár több napos emberi vért is kimutatni, vagy éppen DNS-mintát rögzíteni, hogy az esetleges gyilkost annak alapján 100%-os pontossággal beazonosítani lehessen. Szóval, nem fér a fejembe, hogy a bűnügyi helyszínelők miért nem rögzítettek DNS nyomokat. Egyáltalán helyszíneltek, vagy csak bemondás alapján történt meg a bűnelkövetők beazonosítása? Ha a néni tetten érte a csínytevőket és még dulakodhattak is, - ugyan miért nem kerestek és rögzítettek a rendőrök az elhunytról mintát? És a gyerekeken találtak az elhunyt néniről származó bármiféle terhelő leletet, hogy őket gyilkossággal gyanúsítva, intézetbe helyezték?

Egy rendőr állítólag az egyik gyereknek még egy nagy pofont is lekevert, holott a bíróság jogerős ítéletéig az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Lehet, hogy visszatérnek azok a régi szép idők, amikor az első Orbán-kormány alatt Hajdúhadházán a rendőrök a kiskorú cigánygyerekekkel Horthy-féle csendőrt játszottak, akiket úgy kényszervallattak, hogy véresre taposták a lábujjukat? Emlékeztek még kedves olvasóim a véres lábujjak plakátra?

Nos, mivel a rendőrség biztosra nem tudja, hogy ki, kik voltak Lakon a valódi bűnelkövetők, nagyon is úgy tűnik, hogy ez a korszak fog újra visszatérni. Egyeseknek tehát érdeke a konfliktusok elmélyítése, hogy nőjön a bizalmatlanság a romák és a nem romák között.

Erre mondják azt, hogy minden rosszban van valami jó. A Jobbiknak jó, sőt, kifejezetten kedvező, mert ők lakossági fórum ürügyén jamboreet tartanak Lakon, erőt merítve, és politikai tőkét kovácsolva ebből a sajnálatos eseményből is. Náluk ilyesminek persze hagyománya van, mert emlékezzük 2008 nyarán, Kiskunlacházán is rendeztek hasonló eseményt, így uszítva az ott élő embereket egymás ellen. Pedig Lakon egyáltalán nincs szükség fokozott rendőri jelenlétre, mert a faluban mindössze csak a körzeti megbízott járőrözik. Egyelőre. Az év végén megszüntetett településőrség helyett azonban az önkormányzat szeretné újra megszervezni a polgárőrséget.

A kérdés pedig ettől függetlenül változatlanul az, amit jelenleg biztosan még egyikőnk sem tudhatunk ebben az országban: Ha a rendőrségnek megalapozott a gyanúja, hogy a néni halálos sérüléseit a cigány származású gyermekkorú személyek okozták, miért nem lehet ezt, végre tiszta vizet öntve a pohárba, határozottan kijelenteni és kimondani?

Valami bűzlik itt, de nagyon!