Kolompár elhíresült 30 ezres ügylete kapcsán már idéztük Hódi Sándornak, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének szavait, akkor viszont még nem emeltük ki, illetve kommentáltuk őket. Most megtesszük, mivel nagyon fontos dologról van szó.
"- Sajnos a roma politika most ott tart, hogy nem hiszünk egymásnak. Példa rá Szőcsi Lajos kollégám. Neki azt mondom, hogy a jó cigány tudja a kabátesetet. Ha egy romát látok ellopni egy kabátot, akkor nem fogom megmondani a rendőrségnek - ezt a figyelmébe ajánlom. Ez egy igazi ősi bevett szokás nálunk, amit ő elfelejtett cigányként – nyilatkozta a HírTV-nek Hódi Sándor, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke."

Miről is? Arról, hogy a cigányvezetők (is) bevallottan bűnözéspártiak, és nyíltan megmondják az újságíróknak, hogy a mokkák nem adják ki a fehéreknek a bűnözőiket. Ennyit arról, hogy mennyire alkalmazkodik a cigányokat megtűrő ország(ok) törvényeihez eme nemes, nagyszerű kultúrájú kisebbség.

Természetesen ez nem egyedüli eset. Idézzük például Balogh Jánosnét, aki szintén CKÖ-vezető: “roma törvény, hogy nem adják ki egymást”. Vagy akár a Hírszerző fő mokka ideológusát, megmondóemberét, díszcigányát, Balogh Artúrt: “a cigány közösség nem gyakorol ezekkel az elkövetőkkel szemben kirekesztést.” Még egyszer leszögezzük: mindezt cigánvezetők és -ideológusok mondták. Ami a gyakorlattal igencsak egybevág, lásd többek között a somogyi Rambó vagy az életfogytos Colombó történetét (ami csak kettő a sokból).

Ismét felvetődik a kérdés: miért kell eltartanunk, egyáltalán megtűrnünk egy olyan kisebbséget, amely deklaráltan nem fogadja el a törvényeinket, és rejtegeti a bűnözőket? Miért kell azonos mércével mérnünk (vagy éppenséggel pozitívan diszkriminálnunk) őket, ha ők nem teszik ugyanezt, és annyi gátlás, szégyenérzet sincs bennük, hogy ezt legalább ne mondják ki nyíltan?!

Kuruc.info – A.S.