Életének 98. évében szombat reggel meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados, akit háborús bűntett elkövetésével vádoltak, de bizonyítottság hiányában felmentette első fokon a Fővárosi Bíróság. A hírről hozzátartozója és ügyvédje értesítette az MTI-t. Képíró Sándor egészsége a zsidók általi meghurcolása idején romlott meg jelentősen, de azt mégis megérte, hogy felmentsék, így nem lehet teljes a zsidó öröm. Annyi "elégtételük" van csak a magyargyűlölőknek, hogy ők hajszolták halálba a per előtt kiváló egészségnek örvendő csendőr századost.

Képíró Sándor július közepe óta volt kórházban, az ítélethirdetésre is a mentők vitték a bíróságra infúzióra kötve.

Képíró Sándor 2007 közepén -
vessük össze a két fényképet!
A zsidó hiénák vádaskodása nyomán az ügyészség azzal vádolta meg, hogy 1942. január 21. és 23. között egy Újvidéken tartott razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek törvénytelen kivégzésében (a per során aztán kiderült: még ő volt az, aki életeket mentett).
Bűncselekmény hiányának megállapítása miatt megfellebbezte Zétényi Zsolt, Képíró Sándor ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hozott ítéletet. Falvai Zsolt ügyész (aki szerint a Himnusz meggyalázása nem bűncselekmény) még a tárgyaláson fellebbezést jelentett be, az ítélet ugyanis meglátása szerint "megalapozatlan", annak indoklása több helyen "következetlen" - mert azt parancsolta neki a fő nácivadász (aki, mint kiderült, bejáratos az ügyészségre, "mintha ott lenne a második irodája"), kijelentve: "mindent meg fogunk tenni azért, hogy Képíró a börtönben fejezze be az életét". Sovány vigasz, de legalább ez nem sikerült nekik.
A Simon Wiesenthal Központ 2006 szeptemberében jelentette be, hogy "háborús bűnöst" találtak Magyarországon: Képíró Sándort.
Képíró Sándor a háború után évtizedekig Argentínában élt, ártatlanságának tudatában 1996-ban tért vissza Magyarországra.
Tudta ő, mit akar a Talmud népe:

Gyilkosai:
Az ügyész, aki képes volt fellebbezni a felmentő ítélet után, nehogy véget érjen Sanyi bácsi kálváriája:

Falvai Zsolt
A "nácivadász", aki azt nyilatkozta, a Képíró-félék szeretik öregnek és betegnek mutatni magukat:

Efrájim Zuroff
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: