Falvai Zsolt ügyész
"A cselekmény nem bűncselekmény, a nyomozást megszüntetem" - írja Falvai Zsolt ügyész abban a határozatban, melyet Morvai Krisztinának küldött, válaszul a jobbikos EP-képviselő feljelentésére.
Mint hírül adtuk, himnuszéneklés közben csapott le a narancsdiktatúra rendőrsége a Magyar Nemzeti Gárda március 15-i ünnepségére azzal az ürüggyel, hogy a gárdisták "alakzatban álltak". Nem zavarta őket az sem, hogy a rendezvény részeként a két felkért előadó énekelni kezdte nemzeti imánkat, sőt lerángatták a színpadról, és előállították őket (hadd érezzék, hogy új országra ébredtünk):
Morvai Krisztina másnap feljelentést tett a himnuszgyalázás miatt, az ügyész szerint azonban nem történt bűncselekmény. Már ez is sokat elmond Falvai Zsoltról, de nem csak ennyit tudunk róla.
Ugyanez a Falvai Zsolt volt a vezető ügyész a Gyurcsány-kormány idején, ő indítványozta kb. kétszáz tüntető megalapozatlan előzetes letartóztatását 2006 őszén. A Fidesz pedig - az új országra ébredés és az elszámoltatás jegyében - a helyén hagyta.
Most pedig ugyanez a Falvai Zsolt fellebbezett Képíró Sándor ügyében, nem fogadva el a felmentését, mindent megtéve azért, hogy a halálba kergesse a volt csendőr századost. Zsidó parancsra, természetesen, hiszen megígérte Zuroff, hogy "mindent meg fogunk tenni azért, hogy Képíró a börtönben fejezze be az életét". Zétényi Zsolt (Képíró ügyvédje) tévészereplése óta pedig azt is tudjuk, hogy a "nácivadász" bejáratos az ügyészségre, mintha ott lenne a második irodája.
Íme tehát Gyurcsány és Orbán kedvenc ügyészének határozata:



Ináncsi József MNG-vezető levele:
Adjon az Isten!
Tisztelt Szerkesztőség!
A „Nem bűncselekmény a Himnusz meggyalázása a Képíró-per és 2006 őszének ügyésze szerint” c. cikkhez szeretnék némi adalékkal szolgálni.
A 2011. 03. 15-ével kapcsolatos határozat indoklása szinte teljes egészében valótlan állításokat tartalmaz. Az ügyész úrnak ismét jár a 30 ezüstpénz.
A rendezvényt 2011. 02. 10-én jelentettem be a rendőrség illetékes osztályán. A bejelentés tartalmazta, hogy a rendezvényen részt vesz a Magyar Nemzeti Gárda (MNG). A rendőrség a bejelentést tudomásul vette. Feltételezem, ha egy bíróság által betiltott társadalmi szervezetről lenne szó, nem engedélyezték volna a rendezvény megtartását, és természetesen joggal gondolom azt is, hogy 02.10-től 03.15-ig elegendő idő állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy ennek minden kétséget kizáró módon utána nézzenek.
A rendezvényre 8.30 óra tájban érkeztem meg. Ekkor már folyt a színpad összeszerelése és a hangosítás kiépítése. A BRFK rendbiztosa (akinek feladata a szervező és a jelen lévő rendőri erők parancsnoka /helyszínparancsnok/ közötti összeköttetés) megkeresett, majd odakísért a helyszínparancsnokhoz. A helyszínparancsnok elmondta a feloszlatott társadalmi szervezetekre vonatkozó szabályokat, én pedig közöltem, hogy az MNG nem feloszlatott társadalmi szervezet. Felhívta a figyelmemet az alakzatban állás tilalmára is, de többszöri kérésem ellenére sem tudta semmilyen jogszabállyal alátámasztani azt. Én közöltem, hogy törvénytisztelő állampolgár vagyok, de nem létező jogszabályt nehezemre esik betartani, továbbá megjegyeztem azt is, hogy az 1848-as szabadságharcra való megemlékezést nem vagyunk hajlandóak csürhe módjára megtartani. Javasoltam, hogy találjunk egy olyan megoldást, amely külső szemlélő számára rendezettséget mutat, de nem alakzat. Így került sor a két üres négyzet kialakítására, amit a rendbiztos, telefonos egyeztetés után elfogadott, amelyet szerencsére rögzítettünk, íme:
Megnyugodva vártuk tehát a megemlékezés megkezdését.
Valamivel 11.00 óra előtt dobok hangjai jelezték, hogy nemsokára kezdődik a rendezvény. Pár percre rá már érkezett is az első felszólítás, hogy cselekményünk jogsértő. Hogy ez mi is konkrétan, illetve milyen jogszabály alapján, az nem derült ki. Majd jött a második felszólítás is, ahol a jogsértést már sikerült megnevezni („alakzatban állásuk és eskütételük”), de a jogszabályt, ami ezeket tiltja, még mindig nem. Megkerestem a rendbiztost és a helyszínparancsnokot, mire közölték, hogy a helyszínparancsnokot leváltották. Megpróbáltam az új helyszínparancsnokhoz is odamenni, de az autója körül álló rendőrök nem engedtek oda. Ugyanígy jártak a Jobbik Jogsegély Szolgálatának helyszínen tartózkodó munkatársai is. Közben elhangzott a harmadik felszólítás is, de a kifogásolt cselekményeket alátámasztó jogszabály ismertetése megint elmaradt. Mivel a rendezvény befejezésére semmilyen felszólítás nem hangzott el, felmentem a színpadra, próbáltam megnyugtatni a megjelenteket, elmondtam, hogy az MNG nem betiltott társadalmi szervezet, és felhívtam a rendőrség figyelmét, hogy jogsértő cselekményükről felvételeket készítünk, és ezek alapján feljelentést teszünk, valamint közöltem, hogy a rendezvényt megtartjuk. A megemlékezés hivatalosan 11.00 órakor, a Himnusz eléneklésével vette volna kezdetét. A Himnuszt éneklő két civil ruhás személyt azonban lerángatták a színpadról, és előállították őket. Ezt követően az első felszólaló beszéde közben a hangosítást megszakították, és rendőrök lepték el a színpadot.
Végre sikerült az új helyszínparancsnok (dr. Kalmár Tamás alezredes) közelébe férkőznöm, és megkérdeztem, hogy mégis mikor folytathatjuk a rendezvényt, mikor kapjuk vissza az áramot. Közölte, hogy az intézkedés befejezése után. A folytatásra azonban már nem került sor, mivel a rendőrség megítélése szerint a rendezvény elvesztette békés jellegét, így azt befejezettnek nyilvánították. Azt még megengedték, hogy döntésüket közöljem a megjelentekkel, amit a színpadról kiabálva (mivel hangosítás már nem volt) meg is tettem.
Röviden ennyi történt, így enyhén szólva is durva csúsztatásnak tartom a határozat indoklásában leírtakat, hiszen szó sem volt „100-200 Magyar Gárda formaruháját viselő emberről”, mint ahogyan „eskütétel” sem zajlott, és „katonai alakzat” sem volt.
Az énekeseken kívül az MNG 14 tagját állították elő betiltott társadalmi szervezetben való részvétel szabálysértése miatt. Többen közülük a rendőrség 2 napos vendégszeretetét „élvezték”. Ügyük bíróságon van, a tárgyalások folyamatosak és bohózatba illőek. dr. Kalmár Tamás (elmondása szerint jogvégzett) alezredes pl. kijelentette, hogy mivel én megkérdeztem az első helyszínparancsnokot, hogy milyen rendezett formába állhatunk, amelyet nem tekintenek alakzatnak, a szabálysértésre ráutaló magatartást valósítottam meg. Elmondta még azt is, hogy eskütételt vagy arra utaló cselekményt nem látott, csak azért mondta be a hangágyúba, hogy nehogy elkezdjük. (Tetszik érteni: „jogsértő cselekményüket fejezzék be”, hogy nehogy elkezdjék.)
A jelenlegi rendőrségnek kívánok még sok ilyen jogvégzett alezredest, a nemzeti oldalon állókat pedig szeretettel meghívom a 2012. 03. 15-i 1848-as megemlékezésünkre, amelyet a Hősök terén tartunk.
Ináncsi József
MNG 
(Kuruc.info)