Pillanatkép a lenti videóból
Kalasnyikovval a kezében lépett mikrofonhoz a Jobbik borsodi majálisán a bizonyítottan áruló és vitathatatlanul esküszegő Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, s vaktöltények dördüléseivel riogatta a családi nap részvevőit, miután a meghívott Novák Előd alelnök beszédét légoltalmi szirénákkal nyomták el.
A SzektATV és a 168 TÓra boldogan tudósított a Jobbik botrányba fojtott, edelényi majálisáról, melyre a képviselői mandátumából esküje alapján visszahívott Endrésik Zsolt napok óta szervezte híveit:

Endrésik otthon érezhette magát a rendezvényen, mivel gyerekének keresztapja a helyi Jobbik-elnök, Hován Attila. Nem véletlenül: az esküszegő ugyanis családját is felhasználta hatalmának építésére. Eredetileg Szegedi Csanádot kérte fel keresztapának, aki azonban nem vállalta, s innen eredeztethető Endrésik gyűlölete.
Novák Elődöt még az Endrésik-botrány kipattanása előtt kérték fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye központi Jobbik-majálisának megnyitására, de nem hátrált meg a néhány napja köztudott szervezkedés ellenére sem. Ugyanakkor a jobbikosok döntő többsége nem ment el a várható provokációra; ugyanúgy igyekeznek elkerülni a belharcot, ahogy a cikkek nyilvános kommenteléseiben is. Endrésik bajtársainak kiállása racionálisan nem, de emberileg érthető, hiszen egyik napról a másikra még egy ilyen nyilvánvaló lelepleződés ellenére sem könnyű megválni egy korábban tisztelt honatyától, akivel vélhetően ma sincs ideológia vita. Csakhogy „aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”

Ezen nincs mit magyarázni
A Pősze Lajossal való kapcsolatát már nem is tagadó Endrésik most terepszínű ruhában, hatástalanított gépkarabéllyal a kezében „foglalta el” a Jobbik rendezvényét, s a lenti videón látható fegyverropogtatásaikkal keltettek feltűnést, illetve riadalmat a majálison részt vevő gyerekekben. Kísérteties a párhuzam Szabó Alberttel, aki a MIÉP színpadát foglalta el anno…
Novák Előd és a Jobbikhoz hű tagok különösebb atrocitás nélkül megúszták a reggeli incidenst: „Ami sajnálatos, hogy egyetlen (ex)jobbikos nem akadt, aki az előkerült tojásokat hozzájuk vágta volna - azért a vehemenciát még gyakorolni kell!” – írják a szakadárok tudósításában. Miután a borsodi jobbikosok bográcsban főzött ebéddel vendégül látták Novák Elődöt, szóváltás alakult ki a két tábor néhány jelenlévője közt, Gyöngyösi Róbert választókerületi szervezőt páros kézzel mellkason is csapta az egyik Endrésik-követő, de Novák Elődnek sikerült lecsillapítania a kedélyeket, így a HVG ezúttal nem kapott további muníciót.
 


(Kuruc.info)