Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:10 Képek a komódból: új fotók kerültek elő a szabadságharcról11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés ::

Kolompár azt kérte, engedjék, hogy tovább politizáljon a "népcsoportja" érdekében

Reklám

Július 5-én hirdetnek ítéletet első fokon a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben a Kecskeméti Városi Bíróságon – jelentette be a tanácsvezető bíró a szerdai tárgyaláson. Az országos Cigány Önkormányzat volt elnöke az utolsó szó jogán többek között azt mondta: "a politika ültette a vádlottak padjára".
Mátyásné Polereczki Éva közölte: Kolompár László másodrendű vádlott továbbra is szökésben van, az ellene április 5-én kiadott elfogatóparancs eddig nem vezetett eredményre.
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) volt elnöke ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, az európai közösség pénzügyeinek a megsértése, valamint jelentős értékre elkövetett sikkasztás és a számviteli fegyelem megsértése miatt emelt vádat az ügyészség.
Büszkén, emelt fővel
Kolompár Orbán szerdán az utolsó szó jogán azt mondta: a politika ültette a vádlottak padjára, egy magánember nem került volna bíróság elé az ügyészség által előterjesztett vádak alapján. "Büszkén és felemelt fővel állok a bíróság előtt, és még azt is vállalom, hogy börtönbe vonulok" – jelentette ki. Hangsúlyozta: nem volt indítéka arra, hogy a vádban felsorolt bűncselekményeket elkövesse. Kolompár Orbán arra kérte a bíróságot, engedje meg, hogy tovább politizáljon a "népcsoportja" érdekében.
Zoom
A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult, három ügyet egyesítő perben a bíróság lefolytatta a bizonyítási eljárást.
Az első vádpont szerint a Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdek-képviseleti Szervezet az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól cigány munkaerő-piaci szolgáltatóhálózat kialakítására elnyert 13 millió forintos összegből folyósított 7,69 millió forint elszámolására valótlan tartalmú számlákat használtak fel.
A második vádpontban jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntette szerepel. E szerint a Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdek-képviseleti Szervezet és partnerszervezetei az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 millió forintot kíséreltek meg megszerezni.
A harmadik vádpont szerit Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként a szervezet pénztárából csaknem 10 millió forintot vett fel 2004-ben, majd a sajátjaként rendelkezett vele.
Kolompár ügyvédje, Bihari István valamennyi vádpontban védence felmentését kérte június 12-én. Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész azonban június 4-én elmondott perbeszédében Kolompár Orbánra és a szökésben lévő Kolompár Lászlóra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A harmadrendű vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést kért, a többi vádlott esetében pénzbüntetést, illetve próbára bocsátást javasolt. Az ügyben július 5-én hirdetnek ítéletet.
(MNO nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready