A Szegedi Nemzeti Színház vezetői cáfolták Székhelyi Józsefet: a színművészt nem küldték nyugdíjba, maga kérte nyugdíjazását. Így érte meg neki.
Az egri "botrány" után több lapban is megjelent, hogy a Szegedi Nemzeti Színház nyugdíjba küldte Székhelyi Józsefet. Ráadásul erről (Székhelyi állítása szerint) SMS-ben értesítette őt május 31-én – azaz a színészek jövő évadra szerződtetésének utolsó napján – Gyüdi Sándor színidirektor.
Ugyan az SMS-es történetet Gyüdi Sándor azonnal cáfolta, június 17-én a Népszabadságnak adott interjújában Székhelyi József – az SMS-es epizód nélkül − tovább mesélte nyugdíjba küldésének történetét, megemlítve, hogy nagyon reméli, nincs összefüggés az egri antiszemita eset és aközött, hogy május 31-én „ripsz-ropsz nyugdíjazta a színháza”.
A Nol.hu-n ma tették közzé Gyüdi Sándornak, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatójának, valamint Juronics Tamásnak, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatójának reakcióját.
Gyüdi Sándor leveléből többek között az derül ki, hogy „Székhelyi Józsefet senki nem küldte nyugdíjba: maga ment nyugdíjba, önszántából, még hatvanéves kora előtt. Jól tette; élt jövedelme optimalizálásának e lehetőségével, az államtól nyugdíjat, a színháztól fizetést kapott. Ha felkérése volt más színháztól, a társulata vezetése elengedte, még a szereposztás megváltoztatása árán is, az őt vendégként foglalkoztató színházaktól pedig honoráriumot kapott. Ez a helyzet ér most véget. Nem egyik pillanatról a másikra, hanem 2013 februárjában, amikor az utolsó bérét, ezenfelül közalkalmazotti hűségéért az aktuális jubileumi jutalmát felveszi.”
Juronics Tamás méltatlannak érzi a hangnemet és a kritikát is, melyek városa színházát érték Székhelyi József részéről. A színművész az említett interjúban többek között „általános mesternek” nevezte Juronicsot, aki azt hiszi, mindenhez ért, és nehezményezte, hogy az egri ügy kapcsán nem hívta fel őt. Most közzétett válaszában Juronics cáfolta Székhelyi állítását, megjegyezte, nem gondolja, hogy mindenhez ért, és emlékeztette Székhelyit, éppen ő volt az, aki felkérte első operarendezésére. „Sajnálatos, hogy Székhelyi József a ’klubhűség’ okán, azaz tisztán anyagi megfontolásból markáns véleményét eddig nem osztotta meg velünk, csupán művésztársainak hangoztatta, vagy éppen a nézőtéri kijáratnál dohányozva szidta nézőinknek az adott előadást” – fogalmazott Juronics Tamás.
(MNO nyomán)