Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás21:42 Magyarország legolvasottab weboldalai közt a Kuruc.info - napi közel 100 ezres látogatottság
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Cáfolják Székhelyi hazugságait: maga kérte nyugdíjazását - anyagi megfontolásból

Reklám

A Szegedi Nemzeti Színház vezetői cáfolták Székhelyi Józsefet: a színművészt nem küldték nyugdíjba, maga kérte nyugdíjazását. Így érte meg neki.
Az egri "botrány" után több lapban is megjelent, hogy a Szegedi Nemzeti Színház nyugdíjba küldte Székhelyi Józsefet. Ráadásul erről (Székhelyi állítása szerint) SMS-ben értesítette őt május 31-én – azaz a színészek jövő évadra szerződtetésének utolsó napján – Gyüdi Sándor színidirektor.
Ugyan az SMS-es történetet Gyüdi Sándor azonnal cáfolta, június 17-én a Népszabadságnak adott interjújában Székhelyi József – az SMS-es epizód nélkül − tovább mesélte nyugdíjba küldésének történetét, megemlítve, hogy nagyon reméli, nincs összefüggés az egri antiszemita eset és aközött, hogy május 31-én „ripsz-ropsz nyugdíjazta a színháza”.
A Nol.hu-n ma tették közzé Gyüdi Sándornak, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatójának, valamint Juronics Tamásnak, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatójának reakcióját.
Gyüdi Sándor leveléből többek között az derül ki, hogy „Székhelyi Józsefet senki nem küldte nyugdíjba: maga ment nyugdíjba, önszántából, még hatvanéves kora előtt. Jól tette; élt jövedelme optimalizálásának e lehetőségével, az államtól nyugdíjat, a színháztól fizetést kapott. Ha felkérése volt más színháztól, a társulata vezetése elengedte, még a szereposztás megváltoztatása árán is, az őt vendégként foglalkoztató színházaktól pedig honoráriumot kapott. Ez a helyzet ér most véget. Nem egyik pillanatról a másikra, hanem 2013 februárjában, amikor az utolsó bérét, ezenfelül közalkalmazotti hűségéért az aktuális jubileumi jutalmát felveszi.”
Juronics Tamás méltatlannak érzi a hangnemet és a kritikát is, melyek városa színházát érték Székhelyi József részéről. A színművész az említett interjúban többek között „általános mesternek” nevezte Juronicsot, aki azt hiszi, mindenhez ért, és nehezményezte, hogy az egri ügy kapcsán nem hívta fel őt. Most közzétett válaszában Juronics cáfolta Székhelyi állítását, megjegyezte, nem gondolja, hogy mindenhez ért, és emlékeztette Székhelyit, éppen ő volt az, aki felkérte első operarendezésére. „Sajnálatos, hogy Székhelyi József a ’klubhűség’ okán, azaz tisztán anyagi megfontolásból markáns véleményét eddig nem osztotta meg velünk, csupán művésztársainak hangoztatta, vagy éppen a nézőtéri kijáratnál dohányozva szidta nézőinknek az adott előadást” – fogalmazott Juronics Tamás.
(MNO nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready