Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata19:29 Börtönbe küldenék a lezárásellenes tüntetőket Hollandiában19:14 "Oltakozásbűnözésbe" keveredett a gyöngyösi polgármester, de már megbánta
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Keleti nyitás? - Szájer hisztérikája ássa alá a magyar-vietnami diplomáciát

Reklám

Olvasónk írja:
Vietnamban majdnem hatezer ember tanult korábban Magyarországon. Az otthon végzett régi diákok (közülük sokan ma nagyvállalatok irányítói, elismert tanárok, tudósok) büszkék magyarságukra, nyelvtudásukra, sokan közülünk még magyarosították is nevüket.
Talán ezért ért bennünket váratlanul, hogy a budapesti diplomácia lecserélte a korábbi, aktív nagykövetet és egy fiatal, pályakezdő nőt küldött Hanoiba. Új seprő jól seper – tartja a magyar mondás. Hát ez a seprő nem seper jól. Torda Eszter friss nagykövet élete első külszolgálatának első hónapjában mindenkivel összeveszett, a minisztériumban hisztizve kirohant több tárgyalásról, a neki nem tetsző megfogalmazásokat kitépi a hivatalos iratokból, ellenséges az otthon tanult, Vietnamban elismert magyarokkal, és ráadásul egyedül él, azaz mégsem. Férje ugyan nincs, de otthonról érkezett barátnője (állítólag rokona) vele él a rezidencián. Nagyon rosszul éljük meg ezt a sajátos nemi identitást.
Zoom
Szijjártó és Torda egy magyar-vietnami üzleti fórumon Ho Si Minh-városban 2012. november 1-jén
Utánanézve a dolgoknak kiderült, hogy az excellenciás kisasszony Szájer József javaslatára kapta meg ezt a posztot, ez persze sok mindenre magyarázat. A Bem rakparton állítólag vizsgálják, hogy lehetne idő előtt visszahívni, hiszen jelenléte tönkretette a kétoldalú kapcsolatokat. Jellemző, hogy mikor a vele nem szimpatizáló Szijjártó Péter itt járt, akkor Torda Eszter gyorsan elintézte, hogy Martonyi "éppen erre utazzon", bár semmi dolga nem volt itt, sőt a protokoll szerint most a vietnami miniszternek kellett volna Budapestre utaznia.
Ez persze belügy, az viszont már nem, hogy a rezidenciát díszítő magyar zászlót Eszter érkezése óta nem cserélték vagy nem mosták ki, tépett, szakadt. Ez nekünk is szégyen.
Zoom
A fotó négy napja készült a rezidenciaként szolgáló apartmanház udvarán, ahol még két másik nagykövet is lakik
Nguyen
(Nem a valódi nevem, szeretnék még hazajárni és ha kiderül, nem kapok vízumot.)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready