Az alábbi levelet Felvidékről kaptuk, egy határátkelő lezárása kapcsán, de nem csak ott és emiatt jelent problémát e "csodálatos" intézkedés. A külhoni ingázók 30 km mélységig beléphetnek a csonkaországba, de mi van azzal, aki ennél távolabbra szeretne menni munkaügyben, családot látogatni, vagy bármi másért, vagy miért nem mehetünk mi például Erdélybe, hiszen egy a hazánk, és most a vírus lesz az új Trianon? - tette fel a kérdést egy másik olvasónk is.
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
Azért fordulok Önökhöz, mert semmilyen média nem közölt hírt erről az aljasságról. Csallóközi kisvárosban élek, és 10 éve Magyarországon dolgozom. A múlt héten értesültünk róla, hogy Covid19 miatt újra lezárják a magyar határt. Mivel nemsokára közölték, hogy az ingázók továbbra is járhatnak dolgozni, nem ijedtünk meg különösebben.
A mai napon (a levél tegnap éjszakai - a szerk.) viszont véletlenek folytán kiderült, hogy lezárják a Medve-Vámosszabadi határátkelőt teljesen! Így egy nappal azelőtt értesültünk erről, mielőtt bevezették. Ez annyit jelent az itt élőknek, hogy a 35 kilométerrel távolabbi Komáromnál kell átmenni a határon. Ez összesen napi 150 (2x75) km-t jelent pl. Nagymegyer és Győr között. Az utazási idő pedig beláthatatlan időre hosszabbodik a komáromi határátkelőnél lévő dugó miatt.
Nem akarom elhinni, hogy a vírus pont Vámosszabadinál akar áttörni Magyarországra, és a komáromi vagy dunacsúnyi átkelőt mellőzné. Kíváncsi vagyok, hogy ennek az intézkedésnek mi a valódi célja vagy értelme.
Vámosszabadi a legfontosabb és egyetlen összekötő a dunaszerdahelyi járás és Magyarország között.
Csallóközben lakik tömbben a legtöbb magyar a Felvidéken. Állítólag mi is a magyarsághoz tartozunk, mégis a mi életünket bénítja meg ez a rendelkezés alattomos módon. A tót atyafiak példaértékűen gondoskodnak a Rajkát elfoglaló nemzettársaikról. A szlovák tv szépen tájékoztatta őket, hogy milyen módon járhatnak továbbra is dolgozni vagy iskolába Pozsonyba. A magyar kormány pedig példaértékűen elvágja a kapcsolatot a határ lezárásával az itt élő magyaroknak az anyaországtól.
Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy elvesszük a magyarországi munkavállalóktól a munkahelyeket, de ez Győr környékére nem igaz. Itt csak a maximum a cigók és a maffiózók nem dolgoznak.
Nem kértem sosem semmit Magyarországtól. Fizetem az adót, a tb-t, járulékot, hozzájárulást, és Magyarországon vásárolok többnyire. Tiszta bevételt jelentek a magyar államnak minimális kiadás mellett. Mégis az én életemet lehetetlenítik el.
A mi lakhelyünk környékén nincsenek beruházások, mivel a szlovák sovinizmus magyar lakta vidékre ipart nem tesz. Most már csalódás az anyaország "törődése" is. Magyar vagyok. Annak születtem, annak neveltek. Minden ősöm az volt... a határ ezen oldalán is.
Tisztelettel,
egy olvasó