Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupa-verseny Tiszaújvárosban22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Jó és szép :: :: Hozzászólások

"Tanár akarok lenni, de nem Romániában, hanem Magyarországban!" - XVI. Bákó megyei magyar tantárgyverseny

Reklám

Márton Attila lészpedi tanító bácsi, a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program koordinátora írja:
Tanár akarok lenni, de nem Romániában, hanem Magyarországban! - írta 2019. március 16-án Bákóban egy tanuló a XVI. Bákó megyei magyar tantárgyversenyen, melyet hiánypótló szereppel szervez meg évről évre a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.
A Moldvai Csángómagyar Oktatási Program keretében, magyar anyanyelvet tanuló iskolások számára minden évben megszervezik a Bákó megyei magyar tantárgyverseny megyei szakaszát, amelyre a 29 oktatási helyszín szinte mindenikéről érkeznek a helyi szakaszokat megnyert tanítványok. A gyermekek négy kategóriába csoportosítva mérhetik össze tudásukat, ez alkalommal mérhető eredményeket produkálva a magyar nyelv írásának és olvasásának területén elsajátított képességeikről. A Moldvai Csángómagyar Oktatási Program egyik mérföldköve ez a megmérettetés, amelyre minden évben a Bákó megyei tanfelügyelőséggel, közös szervezésében kerül sor.
Zoom
Ez egy valós megmérettetés, a szubjektivitásnak itt nem nagy szerep jut, az eredmények önmagukért beszélnek. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, igencsak valós visszajelzést lehet kapni, az egy-egy oktatási helyszínen elért sikerekről, eredményekről, a korábbi és jelenlegi befektetett munka minőségéről. A helyi szakaszok már alaposan megrostálják a jelentkezőket. A megyei szakaszon résztvevő tanulók között igencsak szoros a megmérettetés, a legsikeresebb oktatási helyszínek között élvonalban vannak Dumbravén, Kostelek, Magyarfalu, Pusztina, de nem maradnak le Csík falu, Lészped, Külsőrekecsin és a többiek sem. Minden évben vannak meglepetések, ez alkalommal a ferdinándújfalui tanulók lepték meg a szervezőket, jelenlétükkel, ügyes részvételükkel.
Bákó megyében 13 iskolai intézményben 22 moldvai magyar közösség számára sikerült biztosítani a magyar anyanyelv oktatását román tannyelvű iskolában. A XVI. Bákó megyei tantárgyversenyt a Moldvai Magyarságért Alapítvány is támogatta, hogy a díjazás motiváló, a részvétel ünnepélyes lehessen.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready