Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupa-verseny Tiszaújvárosban22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Jó és szép :: :: Hozzászólások

II. Rákóczi Ferencre emlékeztek a kuruc hagyományőrzők

Reklám

A kuruc hagyományőrzők László Ferenc vezetésével felsorakoztak a II. Rákóczi Ferenc születésnapja tiszteletére szervezett emlékező szentmisén Budapesten március 23-án a Szent István-bazilikában.
Zoom
Zoom
Az emlékmisét Rákóczifalva plébánosa, Kómár István celebrálta, aki megköszönte a szervezőknek és a hagyományőrző csoportoknak a részvételt, majd megáldotta őket.
II. Rákóczi Ferencről emlékezve azt mondta, hogy ezzel az ünnepséggel is erősíthetjük magunkban azokat az értékeket, amelyeket a fejedelem is magáénak vallott.
Zoom
Zoom
Zoom
"Kövessük őt a hitben, Isten szeretetében és természetesen egymás szeretetében. Így lesz valóságos az ő szabadságtörekvése, mely mindig ott van, vágyként él a szívünkben. Isten szentelje meg a napunkat és azokat a gondolatokat, amelyek elvisznek az igazi értékek felé, a hitünkhöz, Isten felé. Ezekkel a gondolatokkal kérem Isten áldását mindenkire, és énekeljük el együtt a Himnuszt és a Boldogasszony Anyánk ősi énekünket"
- fogalmazott Rákóczifalva plébánosa.
A szentmise után a hagyományőrző csoportok a Kossuth térre vonultak, ahol megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc lovasszobrát.
A jelenlévők között sok gyermek volt. Reménységünk az ifjú nemzedék, akik megőrzik elődeik hagyományait, szokásait és büszkék magyarságukra. Rájuk nézve gondolhatjuk, hogy nem fog elveszni a magyarság a népek tengerében.
Zoom
Zoom
Cserép Anikó - Kuruc hagyományőrzők
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready