2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban06:56 Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál06:39 Mentesíti a brit kormány a versenyszabályok alól az üzemanyag-forgalmazókat
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus ::

Derékba törték, majd sárba döntötték a pilisi kettős keresztet

A pilisi Jobbik beszámolója a gyalázatról:
Ma (szombaton - a szerk.) Pilis központi helyén, az önkormányzattal szemben, a 4-es főút szomszédságában lévő Petőfi parkban megcsonkították, derékba törték, majd sárba döntötték a Jobbik Pilisi Alapszervezete által felállított három méter magas kettős keresztet.

A helyi polgárőrség késő esti jelzésére azonnal a helyszínre sietett Gajdosné Nagy Tímea alapszervezeti elnök és Czeroven István alelnök. Egy arra járó jólelkű ember ekkorra már felállította a sárba tiport nemzeti jelképet és az azt tartó dobozt.
A pilisi járőrkocsi elérhetetlen messzeségben éppen egy eseményen dolgozott, így Monorról jöttek intézkedni a rend őrei. Egyikük megkérdezte a becsült kárértéket, mire Gajdosné csak ennyit válaszolt: felbecsülhetetlen, pénzben nem kifejezhető. Aztán mesélt a rendőröknek a magyar címerben is megjelenő, a székely rovás „gy” betűjét megformáló apostoli kettős keresztről, az adventi készülődésben játszott szerepéről, a kódról, ami előhívja az emberekből az élet valódi értékeit. Végül felhívta a figyelmet a magyar nemzeti jelképeket védő törvényre és azok meggyalázásának szankciójára, kérve a biztos urakat, hogy ugyanolyan határozottsággal járjanak el a kettős kereszt esetében is, mint más nemzeti vagy vallási jelkép rongálásakor.


A helyszínelés hamar lezajlott. A rendőrök felvették a bejelentő polgárőrök adatait, lefényképezték a csonkítást, majd elhajtottak. A térfigyelő kamera 72 órás visszanézhetősége hétfőn jár le. Aki hozzáférhetne akár most is, hétvégén nincs Pilisen, ahogy a polgármester, jegyző és aljegyző sem, hiszen egyikük sem helyi lakos. Így maradt a várakozás és a remény az intézkedésre, a felelősségre vonásra és a büntetésre.
A kettős keresztet több darabban elszállítottuk. Jövőre újat, erősebbet készítünk. Nem adjuk fel, ahogy Wass Albert embere sem adta fel:
„Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.
És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.
De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az ő Istenének.
És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.
És jött az első szél: és nem döntötte össze.
És jött a második szél: és az sem döntötte össze.
És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.
És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára. és ledöntötték az ő oszlopát.
És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.
És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből, hanem megint sok-sok apró homok-szemcséből és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.”
Pilis, 2013. december 28.
Jobbik Pilisi Alapszervezete
Kapcsolódó:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready