Mint azt korábban megírtuk, Terézváros újdonsült momentumos polgármestere, Soproni Tamás cinikus levélben, helyhiányra hivatkozva tiltotta meg az adventi kettőskereszt felállítását a Mi Hazánk Mozgalomnak. A Mi Hazánk a '19-es szellemiséget elutasítva, vállalva a polgári engedetlenséget is, felállította a keresztet a Nyugati téren.
Zoom
Soproni (b) és Gyurcsányné (j)
Soproni a kék-fehér közösségi oldalon szólalt meg az üggyel kapcsolatban. Mindamellett, hogy egy kiadós nácizással próbált könnyíteni a lelkén, egyetlen érdemi információ derült ki a megosztásból: a kereszt ügyét továbbította a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának.
Alább a megosztás. (A polgármester úr helyesírási hibáit nem javítottuk, ezért olvasóink elnézését kérjük!)
A hetekben területfoglalási engedéllyel fordult hozzánk a Mi Hazánk nevű Fidesz-csatlóspárt képviselője azzal, hogy a Nyugati téren kettős keresztet szeretne állítani.
A kérelmet elutasítottam.
Az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez - ahogy a Mi Hazánknak sem. Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújtva reklámozni.
Ez a párt szinte kizárólag cigányozással, zsidózással és egyéb kisebbségek elleni uszításokból él, ezzel keresi a népszerűséget. Terézvárosban ennek nincs helye, nem fogunk a kormánypárt kegyeit kereső kispályás náciknak reklámfelületet biztosítani.
A felállított kereszt ügyét továbbítottuk a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak.
(Kuruc.info)
Frissítés: Novák: Továbbra is támogatják Soproni Tamást?
A Mi Hazánk-alelnök írja közösségi oldalán:
Levelet írtam a Momentumnak és a Jobbiknak a keresztállításunkat betiltó terézvárosi polgármesterük ügyében, hogy csak kiskirálykodásról van szó, vagy pártjaik általános álláspontja is az, hogy a Nyugati téren nem állhat kereszt.
A momentumos polgármester cinikus indokolása szerint a tér "megjelölt időszakban való foglaltsága és megnövekedett használata miatt önkormányzatunk a közterület használatához nem járul hozzá", pedig korábban hivatalnokai még azt jelezték, semmi akadálya, hiszen pl. árusok sem lesznek ott...
A Mi Hazánk azonban nem hátrált meg, az önkényes döntés ellenére felállítottuk a kettőskeresztet, ökumenikus keretek közt: katolikus pap szentelte fel, református lelkipásztor áldotta meg. A keresztállítási missziót folytatjuk szerte az országban, hogy a bevásárlási láz miatti rohanásban felhívjuk a figyelmet az ünnep valódi értelmére a kereszténység legfőbb jelképével.
A Jobbiktól azt is kérdeztem: ezután is szövetségesük marad a Momentum? Továbbra is támogatják Soproni Tamást?
Kapcsolódó: