Európa lőporos hordója újra robbanás előtt - figyelmeztetett Koszovó függetlenségének küszöbén Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke szerkesztőségünkhöz is elküldött közleményében. Felhívta rá a figyelmet: mindeközben Délvidéken pánikszerûen zajlik az üres házak összeírása, hogy egy esetleges konfliktus bekövetkeztével minél több szerb menekültet lehessen betelepíteni a magyarok által lakott területekre.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom azon már nem lepődik meg, hogy az amúgy tétlenkedő, önfeladó gyurcsányi külpolitika nem tesz semmit a délvidéki magyarság megóvása érdekében. Azonban elvárja a párt, hogy a magyar adófizetők pénzéből is részben finanszírozott NATO tevőlegesen is fellépjen az egyik legnagyobb NATO-kisebbség, a délvidéki magyarok védelmében. Az elmúlt években lezajlódó több száz magyarverést senki sem szeretné viszontlátni, azonban ez egy estleges szerb-albán konfliktus esetén elkerülhetetlenné válik - véli Szegedi.
A Jobbik mint a legerősebb parlamenten kívüli párt arra kéri, határon túli testvéreink nevében követeli, hogy a parlamenti pártok a Magyar Gárdától való elhatárolódások helyett közös nyilatkozatban kérjék fel a NATO-t, hogy küldjön békefenntartókat Délvidék magyarlakta településeire.

(Kuruc.info)
Kuruc.info kommentár: A MIÉP kevés érdemének egyike, hogy amikor 12 nappal a NATO-csatlakozásunk után háborúba keveredtünk egy szomszédos állammal, és Szerbia bombázásakor szóba került egy Magyarországról induló, szárazföldi NATO-hadmûvelet is, akkor Csurkáék hasonló módon békefenntartókat kértek a Délvidékre, megtoldva egy hovatartozásról szóló népszavazással is. Utóbbit egész egyszerûen az önrendelkezési jog alapján, mely az egykori Jugoszlávia minden népének kijárt, kivéve a magyarokat...


A MIÉP 1999-ben térképen jelölte be, hogy mely területeken kellene népszavazást tartani