Az MNO értesülése szerint a Dunaszerdahelyen lévő sérülteket kiengedték, azonban a Pozsonyban ápolt szurkolóról nincs bővebb információ. Még az antimagyar bányarém, Göncz Kinga szerint is a nyilvánosságra került képek kétségeket vethetnek fel a közvéleményben a rendőri arányosságot illetően.
Gyurcsány Ferenc ultracionista választási csaló és tömegbelövető vasárnap tájékoztatást kapott a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történtekről a szakminiszterektől azokról az információkról, amelyek rendelkezésre állnak a magyar hatóságoknál és a Külügyminisztériumnál, valamint tájékozódott Magyarország szlovákiai nagykövetétől is, mivel a magyar közvéleményt felkavarták a televízióban illetve az interneten látható képek. Erről a kormányszóvivő nyilatkozott az MTI-nek.
Főpatkányunk nem állt ki a magyarok mellett
Majd Fletó hozta magyarellenes formáját, egyértelmű kiállás helyett szélőségesezett és maszatolt: A kormány megítélése szerint a lehető legrosszabb, ami történhet, hogy a két nép és a két ország viszonyát szélsőséges, radikális csoportok tettei határozzák meg vagy befolyásolják - röfögte. Hozzátette: ebben a régióban különösen fontos, hogy még csak a gyanúja se vetődhessen fel annak, hogy etnikai okok játszhattak közre a történtekben. Tehát a rohadék szerint, ha a tót rendőrhuligánok egyértleműen etnikai okokból a magyar szurkolókat verik agyon és tétlenek az őket dobáló szlovák ultrákkal, akkor is kussolni kell a magyarellenes etnikai diszkriminációról.
Gyanús hírzárlat a (félig?) agyonvert Lengyel Krisztiánról
Dunaszerdahelyen az összes sérültet kiengedték a kórházból – mondta el az MNO-nak Bakács László a hírTV helyszíni tudósítója. A Pozsonyba szállított sérültről (Kuruc.info: Lengyel Krisztián a neve) a kórház vezetősége nem adott tájékoztatást, azonban állítólag jobban van – tette hozzá. A pozsonyi kórházban különféle kifogásokra hivatkozva nem adnak bővebb tájékoztatást – mondta el Bakács.
Göncz: Vizsgálják ki a fellépés arányosságát
A magyar és a szlovák külügyminiszter is beszélt egymással a Dunaszerdahelyen történtekről, Ján Kubis azért hívta fel Göncz Kingát telefonon, hogy tájékoztassa a részletekről - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő. Göncz Kinga azt kérte Ján Kubistól, hogy a szlovák hatóságok vizsgálják ki, mennyire volt arányos a rendőri fellépés, mert a nyilvánosságra került képek kétségeket vethetnek fel a közvéleményben az indokoltságot és az arányosságot illetően - mondta Szelestey Lajos. A két külügyminiszter egyébként hétfőn személyesen is tárgyal egymással a franciaországi Marseilles-ben az EU külügyminisztereinek tanácskozásán - tette hozzá. Az MTI azon kérdésére, hogy vajon a szombaton Dunaszerdahelyen történtek hatással lehetnek-e a két ország viszonyára, Szelestey Lajos, a vén komcsi is terelt: azt mondta: először meg kell vizsgálni, hogy mi történt a mérkőzésen.
Fordítják a szlovák rendőrség (véletlenül sem hazug) beszámolóját
Megérkezett a szlovák rendőrség írásbeli tájékoztatása, amit az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kért a dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt intézkedések okairól, azok jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, a folyamatban lévő eljárásokról, valamint a sérültek számáról és állapotáról - közölte az ORFK az MTI-vel vasárnap kora este. A szlovák rendőrség írásbeli tájékoztatását jelenleg fordítják, tartalmát várhatóan hétfőn hozzák nyilvánosságra - közölték.
Göbl: Nagyjából ötven magyar sérült meg
Nagyjából ötvenre teszi a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzésen, a szlovák rendőrök beavatkozása során megsérült magyar szurkolók számát Gőbl Gábor, a drukkerek utazásának egyik szervezője. Gőbl Gábor az MTI-nek vasárnap azt mondta, hogy legkevesebb ötven sérültről tud, közülük legalább húszan részesültek valamilyen egészségügyi ellátásban, sokan azonban nem kértek elsősegélyt.
(MTI, MNO korrigálva)