Nem szégyelli magát Mohácsi Viktória, amiért cigányozással vádolta a Veszprémben cigányok által meggyilkolt Marian Cozmát. Igaz, később bocsánatot kért ezért, anélkül, hogy visszavonta volna felháboritó fröcsögését, de az egyik kereskedelmi televizió reggeli műsorában pénteken ismét provokált: most balesetnek „állitotta” a kegyetlen gyilkosságot.

Scenic munkája
Mint ismeretes, Mohácsi Viktória, az SZDSZ EP-képviselője a köztelevizió vasárnap esti műsorában cigányozással vádolta a meggyilkolt veszprémi kézilabdázót, Marian Cozmát (mintha valaki származásának a beazonositása elegendő ok lenne a gyilkosságra), majd később két mondatban elnézést kért a „félreérthető fogalmazásért”. Igaz, ehhez az kellett, hogy a veszprémi kézilabdacsapat elnöke nyilt levélben figyelmeztesse a magyarellenes "politikust" tarthatatlan megfogalmazásáért.
A bocsánatkérésen kivül viszont nem érzi úgy, hogy szégyellnie is kellene magát emiatt. Legalábbis az egyik kereskedelmi televizió reggeli műsorában az erre irányuló kérdésre igy válaszolt: „Nem. Ez a kijelentés nyilvánvaló, igy önmagában kiragadva valóban olyan kijelentés, amely zavarhatja mindenkinek az érzését. (...) Én a bűncselekményeket kategorizáltam abban a műsorban, ahol a cigánybűnözés mint fogalom volt a téma. Azt próbáltam elmagyarázni, mi a különbség egy diszkóverekedés és egy etnikai támadás között.”
A cigány elmondta, azért kért mégis elnézést, mert még nem tudjuk a motivációt, illetve a halott emlékét sértették szavai. A szabad demokrata képviselő elmondta, utazásai során – amelyet egy félig-meddig luxuskategóriás autóban tesz meg – szinte minden nap megkapja azt a kérdést, hogy „honnan lopták ezt az autót”. Nem mindenki olyan higgadt, hogy a cigányozás ezen formáját olyan megfelelő módon regálja le, mint ő vagy a férje – tette hozzá. „Tapasztalataim mutatják, hogy a diszkóverekedések legtöbb része azért történik, mert a roma fiatalokat nem engedik be ezekre a szórakozóhelyekre” – jelentette ki. (Vajon miért? Kicsit nyugatabbra egyébként bevett szokás, hogy az ismert bajkeverőket kint tartják - retkesék pedig nem a civilizált viselkedésről hiresek - a szerk.)
Mohácsi ezt követően „balesetnek” nevezte a Cozma-ügyet, majd – miután a műsorvezető fölhivta a figyelmét arra, hogy az nem baleset, hanem gyilkosság volt –, az SZDSZ-es képviselő kicsit heherészve úgy reagált: „Jaj, jaj, bocsánatot kérek még egyszer. A szörnyű balesetet én nem szeretném idehozni. (...) Bizonyára megkapják a nagyon súlyos büntetéseiket az elkövetők.”
A Sunday Timesban megjelent véleményét, miszerint rasszista inditék vezette a tatárszentgyörgyi elkövetőket, azóta sem változtatta meg az antimagyar cigány: „Ezt most is igy gondolom. (...) Meg vagyok győzödve arról, hogy egy ötéves gyermek halála nem lehet más okból, csakis a származása miatt.”
Tekintse meg Ö;n is a heherésző magyargyűlölőt:
 
(Kuruc.info - MNO)