Tavaly ősszel az ország észrevette a Rajkai szlovák betelepülés problémáját, de azóta már megint nem figyelünk rá. Viszont a szlovákok bátran terjeszkednek, és a közeljövőben már Rajka tényleg Pozsony előváros lesz, hisz Pozsonyi „BKV” fog járni Rajkára. Mint azt már január végén jelezték a tótok, buszjáratot indítanának Rajkára és ez nem is váratott sokáig magára.
A járat számokban: az új járat 7000 főnek fog szolgálni: 1199 főnek Horvátjárfaluról (Jarovce, Szlovákia) 1922 főnek Oroszvárról (Rusovce, Szlovákia) 911 főnek Dunacsúnról (?unovo, Szlovákia) 3000 főnek Rajkáról (Magyarország)”
A szlovák Wikipédia szerint Rajkának 3000 fő a lakossága és ebből 521 szlovák betelepülő. Érdekes megfigyelni, hogy nagyvonalúan a járat kihasználtságához a Rajkai magyarokat is beleszámolják, pedig nem nekik szól a járat, hanem az 521 szlováknak. Eddig persze nem volt szükséges pozsonyi pénzből a rajkai magyaroknak járatot biztosítani, de nekik gondolom most sem kell. Persze ezt Magyarország is fizetni fogja, mint nemzetközi járatot. Tehát a magyarországi adófizetők is fogják fizetni a szlovák betelepülőknek a munkába járási lehetőségüket Pozsonyba. És ezek a szlovákok persze Szlovákiában adóznak. Tehát még mi fogjuk támogatni hazánk elfoglalását.
A Pozsonyi képviselő-testület 61 tagja egyöntetűen elfogadta a javaslatot. Gondolom, közben örültek annak, hogy megint sikerül egy kicsit elfoglalni Magyarországból. Hát ki lett volna ellene?
Rajka önkormányzata meg nyilvánosan megköszönte az új buszvonalat.
Hogy milyen naiv a magyar?
Dunacsún polgármesternője Gabriela Feren?áková hozzáteszi: „Rajkán már több szlovák él mint Dunacsúnban és az embereknek nincs más lehetőségük munkába és iskolába menni, mint autóval”. 
És én hozzáteszem: És nem is kellett hozzá 90 év Trianon, csak 5 év EU. 
(Kuruc.info, olvasónktól)