Olvasónk megosztotta velünk Kovács Bence Jánossal, a pátyi golffalu "befektetőjével", Orbán Viktor cimborájával kapcsolatos élményeit. Nem lettünk boldogabbak, Magyarország soron következő kormányfője egy jogerősen elítélt köztörvényessel parolázik.
Nos, ki is ez a Kovács Bence János, a Fidesz legújabb üdvöskéje?
Az önéletrajza szerint „agrár-szakember”. Ilyen szépen megfogalmazni azt, hogy vadakat terelő segédmunkás, még nem hallottam!
Régen volt, valamikor a kilencvenes évek legelején, de jól emlékszem: az ásotthalmi vadásztársaságnál volt egy senki, aki többre vágyott. A vadászat már akkor sem volt olcsó mulatság, ezért nap, mint nap találkozott tehetős vállalkozókkal. Érezte rajtuk a pénz szagát. Behízelgő modorú, készséges ember benyomását keltette.
Az alapötlet nem volt rossz: jönnek a vadászok, általában megelégszenek a trófeával, és marad sok-sok hús. A vadhúsnak két változatával kereskedtek akkoriban, ma nem tudom, mi a helyzet. Fagyasztva, illetve szőrben-bőrben (előhűtve). Ez utóbbi az igazán értékes, mert még nem roncsolja szét a fagyasztás a rostokat, sokkal élvezetesebb a hús fogyasztása, de sietni kell az értékesítéssel. Keresett, talált vállalkozót, aki az egyéb üzleti kapcsolatai révén talált is rá piacot. Az üzlet beindult. Immáron nem kellett (volna) kölcsön kérnie, ha Budapestre akart utazni.
A mi Bencénk azonban itt nem állt meg, nem volt elég a tisztes jutalék, elkezdett szerződéseket kötni a tulajdonosok nevében, amiről ők vagy tudtak, vagy nem, de inkább nem. Eközben a nimródos kapcsolataira hivatkozva, mondván vadászattal kapcsolatos ügyben bármit el tud intézni, afrikai szafari szervezésre nagyon csinos summát csalt ki az ügyvezetéstől. A vége az lett, hogy a vadhús export elapadt, a szafari pénz eltűnt, a Green Bullet Kft. csődbe ment.
Amikor megláttam, hogy ez a Kovács az a Kovács, nem hittem a szememnek! Amikor megláttam, hogy Viktor ezzel a csalóval, köztörvényes bűnözővel (volt jogerősen elítélve!) parolázik, már szóhoz sem jutottam, ez már a legalja.
Egyszerűen nem értem, hogy kerülhet valaki ilyen múlttal egy parlamenti párt látókörébe, mint beruházó, illetve bármilyen önkormányzati-, vagy országos üzleti ügy közelébe!
Egy biztos: a pátyi képviselő testület elfogadta a beruházást, az általuk képviselt emberek akarata ellenére. Ehhez jön Kovács Bence János. Déjàvu érzésem van. Sukoró lett volna az MSZP-é, Páty a Fideszé? Már csak egy kérdés maradt: kiknek szánják a tervezett lakásokat, hány darabra van már vevő?
Vadász
(Kuruc.info)
Kapcsolódó anyagok: