Luxusautóval jár Lázár János, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője. A kocsit közösen bérli a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a párt frakciója - azt mondják, így pénzt spórolnak. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint elfelezik a polgármester-frakcióvezető telefonszámláját is. Lázár János korábban azt mondta: neki a kocsi munkaeszköz, az a lényeg, hogy biztonságos legyen.
A fideszes politikus által használt Audi S8-as katalógusa szerint a jármű óránként 300 kilométeres sebességre képes, 5 ezer köbcentis, a motorja pedig 450 lóerős. Az ára több tízmillió forint. Lázár János korábban azt mondta: munkaeszköznek tekinti az autót, azzal jár, amit adnak neki, számára egy a fontos, a biztonság. Ezt még akkor nyilatkozta, amikor ellenzéki polgármesterként egy másik szolgálati autóval járt. Az önkormányzatnak az a kocsi havi 180 ezer forintjába került. Most a város havi 300 ezer forintot fizet a polgármester szolgálati kocsijáért. De ez csak a fele a bérleti díjnak, a másik felét a Fidesz-frakció fizeti, így jön ki a havi 600 ezer forintos költség.
A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint ez az olcsóbb megoldás, és az autót nem is a polgármester választotta. Végh Ibolya aljegyző közölte, a polgármester megkérdezett olyan embereket, akiknek adott a véleményére, hogy melyik az a kocsi, amelyik megbízható és időre oda lehet érni vele. Egyébként a benzint is felesben fizeti az önkormányzat és a frakció, ez havi újabb 300 ezer forint. Lázár János telefonszámláját ugyancsak elfelezik.
Lázár János hétfőn külföldön volt, és a Fidesz-frakció egyetlen illetékese sem akart az RTL-nek nyilatkozni. Annyit közöltek csak telefonon, hogy Lázár János lemondott a lakhatási támogatásáról. A Fidesz frakcióvezetője polgármesterként 545 ezer forintot keres, decemberben képviselői tiszteletdíja és választókerületi pótléka mellett havi 115 ezer forintos lakhatási támogatást vett fel.
Azt a szintén több tízmillió forintba kerülő páncélozott luxusautót, amelyet annak idején kormányfőként Gyurcsány Ferenc használt, most a köztársasági őrezred használja. Nagy Anna kormányszóvivő közölte: ezzel oldják meg a szállítást, ha kiemelten védendő személy érkezik Magyarországra. Nagy Anna egyébként gyalog, vagy saját autójával jár, nem kap hivatali kocsit. Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy kisbusszal közlekedik.
(RTL Klub, Hírszerző)