Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Megint az oláhok oldalára állt az RMDSZ: túlzásnak nevezték a székely zászló és az autonómia melletti kiállást

Reklám

Nincs szükség "felesleges feszültségkeltésre a kisebbségi jelképek használatának akadályozása ügyében" - hangsúlyozta Borbély László, a bukaresti képviselőház külügyi bizottságának elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke csütörtökön.
Az RMDSZ politikusa leszögezte: a székelységnek joga van a székely zászló kifüggesztésére, de csak azért, hogy utána tolmácsolhassa a román álláspontot is (elvégre ő a román képviselőház külügyi bizottságának elnöke), mely szerint - persze a szokásos mellébeszéléssel körítve - a magyar kormány ne szóljon bele abba, hogyan nyomja el a megszálló a magyart.
Így fogalmazott: Magyarországnak a külhoni magyarsággal kapcsolatos alkotmányos felelősségét "úgy kell érvényesítenie, hogy minden ilyen ügyben kikéri az adott közösség legitim képviseletének véleményét, ebben az esetben az RMDSZ-ét" (amely pedig mindig azt mondja nekik és mindenkinek, hogy nincs semmi gond, nem kell "kelteni a feszültséget" - a szerk.).
Borbély László szerint Németh Zsolt politikusként, nem pedig külügyi államtitkárként emelt szót a székely zászló ügyében, de a román fél reagálása is túlzott (az "is" alapján tehát ez azt jelenti: a székelyek mellett kivételesen kiálló Németh Zsolté is). Az RMDSZ politikusa emlékeztetett rá, hogy a román kormány múlt héten lecserélte Codrin Munteanu Kovászna megyei kormánymegbízottat, aki korábban hadjáratot indított a székely jelképek ellen. Eltávolítását az RMDSZ üdvözölte, és "az is látszott, hogy az újonnan kinevezett prefektus kiegyensúlyozottabb hangot ütött meg a magyar jelképek dolgában" - mentegette az egyébként zsidó származású Borbély az agresszorokat.
Az RMDSZ politikai alelnöke úgy vélekedett: a magyar-román viszonyban "párbeszédre", a vitás kérdések tisztázására van szükség (ismerős ez évtizedek óta Izrael szájából az elnyomás és népirtás elkendőzésére s az időhúzásra, mely alatt a visszafordíthatatlan területrablás megvalósítható? - a szerk.), és ennek egyik legjobb módja szerinte a magyar-román kormányközi vegyes bizottság összehívása lenne (ami soha nem jut semmilyen eredményre a közös vigyorgáson kívül - a szerk.).
Borbély László még a szerencsétlen, korábban a revizionistákat leidiótázó bukaresti nagykövetet támadta, amiért kivételesen ő is kiállt az autonómia ügye mellett, "a diplomáciában szokatlannak" nevezve azt, hogy Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet - szűkszavú nyilatkozatok helyett - több hírtelevízió vitaműsorában is részt vett, "hagyta, hogy provokatív kérdésekkel vallassák, ráadásul románul, amely nem anyanyelve", mert szerinte ez "nem használt az ügynek".
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready