Párkányban a ZSS munkatársa egy magyarul jegyet kérő diáklánynak a „kokoti Madari” („f*sz magyarok”) megjegyzés mellett hajította a lába elé a visszajárót - adja hírül a Bumm.sk.
Az esetről a diáklány ismerőse tájékoztatta a felvidéki lapot. Eszerint hétfőn, augusztus 18-án reggel 8 óra körül az illető magyarul kért jegyet Köbölkútra a párkányi vasútállomás 2-es számú pénztárában. A pénztárosnő felszólította, hogy szlovákul beszéljen, mire a vásárló ugyanezen a nyelven azt válaszolta, nem ért szlovákul. A jegykiadó erre méltatlankodni kezdett, hogyhogy nem beszéli a nyelvet, ha előbb is szlovákul szólt hozzá. A vásárló próbálta megmagyarázni, hogy csak néhány szót ismer. A válasz nyilvánvalóan nem nyerte el a kiszolgáló személyzet tetszését, mert a „kokoti Madari” („f*sz magyarok”) megjegyzés mellett arrogáns módon a vásárló lába elé, a földre hajította a visszajáró egy részét. Tette mindezt annak ellenére, hogy nyilvánvalóan értett magyarul, hiszen az utas végül is oda kapta a jegyet, ahová magyarul kérte.
A diáklány ismerőse értesítette az esetről a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalát is. Tokár Géza, a kerekasztal szóvivője elmondta, hogy az üggyel leghamarabb a panasz dokumentálása után kezdhet foglalkozni a jogsegélyszolgálat. Kiemelte: az ilyen esetek aktív helyi fellépést igényelnek, amelynek előfeltétele, hogy mielőbb a nyilvánosság elé kerüljenek. Így mindenkit arra biztat, hogy esetleges sérelmeit ne hallgassa el a helyi sajtó elől.
A sértett hivatalos panasszal kíván élni. A lap megkereste a Szlovák Vasúttársaság szóvivőjét, aki elmondta, hogy a panasz benyújtása után kivizsgálják az ügyet, és hivatalos közleményben fognak reagálni. Hozzáfűzte, hogy az eset szerinte nem így történt, "inkább provokációról lehet szó". A párkányi vasútállomáson dolgozó jegykiadók többsége elmondása szerint beszél magyarul.
(Bumm nyomán)