2018. január 24., szerda, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:08 Egyiptomban gondoskodnak arról, hogy ne legyen kihívója az államfőnek21:50 Hűtőkocsis migránsszállítás: "Tegyen úgy a sofőr, mintha nem hallaná a kiabáló embereket!"21:21 Moszkva meghívta az ENSZ BT tagjait a Szíria-konferenciára20:57 Haníje: új palesztin stratégiára van szükség a Jeruzsálem-döntés nyomán20:45 Amerika megint gáztámadást lát Szíriában - de most már "Oroszország a hibás"20:22 Rablás miatt keresi Setét Zoltánt a rendőrség19:48 A közmédia jobban teljesít19:01 Roman Polanskit újabb szexuális támadásokkal vádolják - ezúttal Izraelben18:47 Döntött a magyar hivatal: nem védjegy a Rubik-kocka18:34 Munkabeszüntetés a hatvani Boschnál18:13 Trump alelnöke folytatja a pofátlankodást: "Jeruzsálem fővárosi státusza közelebb visz a békéhez"17:44 Kitörés Emléktúra 201817:32 Az egészségügyről konferenciáztak17:09 Puigdemont azt mondja, a nagy többség őt támogatja az elnökségre16:16 Terroristáknak kikiáltva - a Budaházy-ügy eddig ismeretlen vádlottjai
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Magyar ügyintézéssel reklámozza magát az "OTP Banka" Felvidéken, majd rátámadnak arra, aki ezt komolyan veszi

A Deichmann-ügy után újfent Somorján csapott le a szlovák sovinizmus - számol be a Körkép.sk.
Zoom
Az eset szeptember 22-én történt, amikor a helyi OTP Bank fiókját meglátogató Polgár Hajnalka a sorát kivárva magyarul köszönt az ott dolgozó hölgynek. A kisasszony elutasító hangnemben közölte, nem tud magyarul, és felszólította, hogy beszéljen szlovákul.
Mivel az OTP Bank reklámanyagaiban az szerepel, hogy ebben a fiókban biztosítják a magyar nyelvű kommunikációt, Hajnalka azt válaszolta, megvárja, míg részesülhet belőle. Az őt kiszolgáló hölgy felszólította, hogy tegye szabaddá a helyet mások számára, mert a magyarul tudó kolléganője éppen elfoglalt.
Zoom
Szó szót követett, a magyarellenes alkalmazott "erősítést" kapott egy szintén ott dolgozó fiatalember személyében, felváltva egymást túlszárnyalva támadtak a következő kifejezésekkel:
Ez itt Szlovákia!
Nem tud szlovákul? Nem szégyelli magát? Hol él maga?
Mi nem vagyunk kötelesek magát magyarul kiszolgálni!
Ha magyar kiszolgálást akar, költözzön Magyarországra!
A magyar hölgy ezt válaszolta:
Igen, Szlovákiában élünk, ebben az országban érvényesek a nemzetközi szerződések és egyezmények, léteznek törvényi előírások, egy magyar tulajdonú bankban vagyunk, egy többségében magyar városban.
Időközben a túlbuzgó banki hivatalnok jóvoltából rendőri erősítés is érkezett, aki jegyzőkönyvbe vette az esetet.
Hajnalka önérzetes felvidéki magyarként élt a törvény által biztosított fogyasztóvédelmi és nyelvhasználati jogaival, melyeket emberi méltósága és jogai alapvető biztosítékának tart. Panaszát elküldte az OTP Bank felvidéki és magyarországi vezetőségének, különböző jogvédő szervezeteknek és egyéb érintett hatóságnak is.
Zoom
Kíváncsian várjuk Csányi "bankájának" válaszát... Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready