Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:33 Ebben a karrierben is nagyon mélyen rejtőzik az erő forrása14:14 Buzeránsaink hétköznapi hősei: a családapa, aki szoknyában és magassarkúban jár munkába13:58 Dunaújváros: "méltó helyet" keresnek a "békéért harcoló" Vörös Hadsereg emlékművének13:40 A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén13:33 Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét13:01 A trükk, amivel autód kisebb horpadásai eltűnnek (x)12:41 Őrizetben a milliárdos üzletembert elégető cigány bűnbanda egyik tagja - társai vígan élik világukat12:20 Intenzív osztályra került Belgium zsidó külügyminisztere12:00 A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk11:44 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését11:32 Az ENSZ-tilalom ellenére észak-koreaiak tízezrei dolgoznak feketén Kínában a japán sajtó szerint10:58 December 15-ig elfogadják a diákigazolványokat a BKK járatain10:10 Az eddig ismertnél is súlyosabb a Gyurcsány-Jákob-banda bűne: Hadházyék azzal támadnak vissza, hogy portálunkról idézett az a Bíró László, aki mellett a végsőkig kiálltak09:37 Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése09:11 Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Az izraeli kormányzó vagy az amerikai miniszter nem jelentett problémát a magyarokat üldöző ukránoknak

Reklám

Nem véletlenül időzítették a beregszászi magyar konzulátuson lezajlott állampolgársági eskütételen készült felvételt a magyar és az ukrán külügyminiszter találkozójának idejére – véli Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke. A Krónika cikke.
Szándékosan időzíthették a be­regszászi magyar konzulátuson lezajlott állampolgársági eskütételen készült rejtett kamerás felvétel nyilvánosságra hozatalát a Szijjártó Péter magyar és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter közötti tárgyalások idejére, a felvétel készítője pedig hatósági személy volt – mondta el a Krónikának Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke a legújabb magyar–ukrán konfliktus kapcsán.
A politikus szerint ez valójában a Szijjártó–Klimkin- találkozó „tüzérségi előkészítésének” minősül, hiszen ezek a felvételek minden valószínűség szerint sokkal korábban készültek. Kérdésünkre, hogy ki készíthette a felvételt, a politikus elmondta:
a „jól értesültek” azt mondják, egy magyar származású határőr volt a „kameraman”, aki szintén fölvette az állampolgárságot, ez pedig megerősíti a gyanút, hogy előre eltervezett akcióról van szó.
„Bár a kettős állampolgárság Ukrajnában nem tiltott, azért vannak bizonyos fajta szakmák, például az állami hivatalnokok és a katonák, akik számára ez tiltott. Tehát akkor ő tulajdonképpen ezzel egy nem engedélyezett dolgot követett el” – mutatott rá a gyanúra okot adó elemekre Brenzovics. A kettős állampolgárság kapcsán indított magyarellenes hangulatkeltést demagógnak minősítette, és emlékeztetett: Pavlo Klimkin külügyminiszter nyilatkozata után, amelyet a rejtett kamerás felvétel kapcsán tett, az ukrán titkosszolgálat szóvivője azt mondta, hogy Ukrajnában a kettős állampolgárság nem szankcionálható. „Márpedig ami nem szankcionálható, amire nincs szankció, az szabad” – hangsúlyozta a politikus.
Zoom
Brenzovics: azért minket támadnak, mert nem vagyunk egy súlycsoportban (fotó: Nagy Béla/Magyar Nemzet)
Elmondta, viták vannak arról, mit is mond pontosan az alkotmány a kettős állampolgárságról. Amikor annak idején, a Szovjetunió szétesése után elfogadták az ukrán alkotmányt, az állampolgári kérdések meglehetősen zavarosak voltak, az alaptörvényben pedig az a megfogalmazás szerepel, hogy az ukrán állampolgárság egységes.
„Akik ellenzik a kettős állampolgárságot, ezt úgy magyarázzák, hogy csak egy állampolgárság van. Valójában a jogalkotó azt mondja ki, hogy Ukrajna egész területén ugyanaz az állampolgárság érvényes. Emellett az alkotmány arról is szól, hogy senki nem fosztható meg az ukrán állampolgárságától” – mondta a politikus.
Hozzátette: az állampolgársági törvényben ugyanakkor van egy ennek ellentmondó passzus, amely azt mondja ki,
ha valaki önkéntesen fölveszi egy másik ország állampolgárságát, akkor az ukrán állampolgársága törlődik.
„Ez ellentétes az alkotmánnyal, de sohasem tisztázták a kérdést. A lényeg az, hogy az ukrán törvények nem szankcionálják az állampolgárságot, tehát bárkire rábizonyul, hogy egy másik ország állampolgára, a bíróság semmilyen szankciót nem alkalmazhat vele szemben, mert nincs rá törvény” – jelentette ki Brenzovics.
Kifejtette: „óriási arcátlanság”, amit a kárpátaljai magyarsággal művelnek, hiszen az ukrán kormányban (amelyet a büszke zsidó Volodimir Hrojszman vezet, igaz, izraeli állampolgárságot eddig nem vallott be - Kuruc.info szerk.) az elmúlt időszakban több olyan miniszter is volt, aki kettős állampolgár volt – ez viszont valóban nem engedélyezett. A jelenlegi megbízott egészségügyi miniszter is amerikai–ukrán kettős állampolgár (aki az Egyesült Államokban született - Kuruc.info szerk.), de
Igor Kolomojszkij, Dnyepropetrovszk megye volt kormányzója maga vallotta be, hogy három állampolgársága is van (az ukrán mellett ciprusi és persze izraeli - Kuruc.info szerk.), ennek ellenére magas állami hivatalt tölthetett be.
Zoom
A Kyiv Post szerint a zsidó Igor Kolomojszkij a "zsidóbanderista" pólójával viccesen reagált az ukrán sovinisztákat antiszemitázó vádakra (jogosan, mert valójában a magyarokat, lengyeleket és oroszokat gyűlölik)
Brenzovics László szerint azért Magyarországot, illetve a magyarokat vegzálják, mert a két ország nem egy „súlycsoportban” van, hiszen Románia sokkal több állampolgárságot biztosított az ukrajnai románok számára, mint Magyarország a magyarok számára, nem beszélve az orosz vagy az izraeli állampolgárságokról. „Egyes ukrán politikusok fogást akarnak keresni Magyarországon, és a túszszerepben levő kárpátaljai magyarságot találják meg” – hangoztatta. Brenzovics László elmondta: ha nem is nagy mértékben, de eredményesek a megfélemlítési kísérletek, a határon végrehajtott vegzálások, a sajtóban indított támadások, így „eléggé veszélyes a helyzet”.
Ukrán hajtóvadászat a magyarok ellen
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozást indított a Kárpátalja megyében kibocsátott magyar útlevelek ügyében – közölte Jurij Lucenko ukrán főügyész csütörtökön újságírókkal a 112 Ukrajina hírtelevízió beszámolója szerint. A főügyész szavai szerint a kettős állampolgárság kérdésében egyértelmű a helyzet: az ilyen bűncselekmény felelősségre vonást von maga után. Példaként hozta fel az Ukrajnából külföldre menekült Andrij Artemenko parlamenti képviselőt, akit szavai szerint megfosztottak ukrán állampolgárságától, miután kiderült, hogy kanadai állampolgársággal is rendelkezik. Más források alapján viszont Artemenkót még nem fosztották meg jogerősen ukrán állampolgárságától, a pontos jogi helyzet ezzel kapcsolatban nem világos. „Amennyiben az SZBU nyomozása során hasonló esetek nyernek megállapítást bármely személy esetében, legyen az polgármester, kormányzó, miniszter, nyugdíjas, katona, az intézkedés ugyanez lesz, azaz megfosztás az ukrán állampolgárságtól” – szögezte le a főügyész. Eközben Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója a Szegodnya című ukrán lap portálján csütörtökön közzétett interjúban arról beszélt: a kárpátaljai emberek soha nem fognak magyarellenes provokációkat támogatni, nem értenek egyet azzal a negatív hozzáállással, amit Kijev tanúsít; Beregszászon nincs semmiféle ukránellenes hangulat, ezért Ukrajnának nem kellene kardcsörtetéssel foglalkoznia az Európai Unió határán – jelentette ki. Kárpátalján ugyanis 1100 éve együtt élnek magyarok, ukránok és más nemzetiségűek; aki tősgyökeres helyi lakos, és nem 1946 után települt oda, annak legalább egy csepp vagy egy liter magyar vér csörgedez az ereiben – tette hozzá, megjegyezve, hogy a magyarellenes témával olyanok spekulálnak, akik egyáltalán nem tudják, milyen a helyzet Kárpátalján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready