2018. december 11., kedd, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:47 Több százezer szíriai tért haza az idén - de persze nem Európából17:50 Helikoptereket rendeltünk a franciáktól, a honvédség Magyarországon összeszerelt fegyvereket kap17:11 Év végi újdonságok a Harcostól (x)16:57 Az EP-kampány csodái: Orbán jelöltje az egész ország ellen szavaz, és Ujhelyi áll ki "a nemzet védelmében"16:36 Hosszú Katinka megvédte világbajnoki címét16:11 Megtalálták Putyin Stasi-igazolványát16:00 Új föld, új szerencse: szerelem, telepesek, uzsora és botrány a régi Magyarországon (x)15:47 Újraindul a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen15:13 Brazília kivonul az ENSZ migrációs csomagjából14:42 Gátlástalanul plagizált pályázattal (és persze fideszes támogatással) lehet igazgató egy tanár Szigetszentmiklóson14:12 Még több élősködő, zökkenőmentesebben: az EP megszavazta a "humanitárius vízum" bevezetését kezdeményező jelentést13:36 Kisfiával sétálgatott egy miskolci rendőr, amikor özönleni kezdtek a patkányok a csatornából13:02 Kunhalmi nem félti a heftikéjét, folytatják az együttműködést a Jobbikkal12:33 Orbán: "a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat"12:06 A zweigelt is áldozatul esik a zsidó-liberális pofátlanságnak és az osztrák gyávaságnak
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Ez az erdélyi magyar "érdekképviselet": "Román testvérek, senki nem akarja ellopni Erdélyt!"

Reklám

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a "román testvéreknek" (!) nincs okuk aggodalomra, mert senki nem akarja "ellopni" (!) Erdélyt.
Zoom
Az RMDSZ-elnök és fő támogatója
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nyilatkozatában azt a törvénytervezetet "magyarázta", amelyet a szövetség a száz évvel ezelőtt elfogadott gyulafehérvári nyilatkozat "kisebbségekre" vonatkozó bekezdésének a törvénybe iktatására nyújtott be.
Kelemen Hunor kijelentette: a magyar érdekképviselet évek óta várt arra a gesztusra, hogy román oldalról kezdeményezik a gyulafehérvári nyilatkozat beiktatását a román jogrendbe. Hangsúlyozta: eltelt száz év, amely után egy erős többség, egy önbizalommal rendelkező és a "kisebbségekhez korrekt módon viszonyuló" (!) nemzetnek el kellene gondolkoznia a történteken. Ha ez a nyilatkozat az egyesülés alapja, akkor ennek a kisebbségekre vonatkozó pontjait is komolyan kell venni – idézte a hírügynökség Kelemen Hunort.
A visszavétel volna az a bizonyos lopás
Az RMDSZ elnöke kijelentette: november folyamán dolgozta ki a szövetség a törvénytervezetet, de "nem akarta megzavarni ennek benyújtásával a román nemzeti ünnep előkészületeit". Ezért határozták el, hogy a december elsejei centenárium után terjesztik be a törvényt. Hozzátette: sem a koalíció pártjaival, sem az ellenzékkel nem egyeztettek, de valamennyi párt támogatására számítanak. A többség-kisebbség viszonyt nem szabad a hatalom-ellenzék összefüggésében tárgyalni – hangsúlyozta.
Arra a kérdésre, hogy nem tart-e az esetleges "nacionalista" reakcióktól, Kelemen Hunor kijelentette: "ha a magyarok a csendes lélegzésen túl bármilyen lépést tesznek, azonnal lesznek, akik hisztérikusan reagálnak."
Hozzátette: 
azt üzenem, hogy román testvérek, ne féljetek, senki nem akarja ellopni Erdélyt!
"A lojalitást sokféleképpen el lehet nyerni, de egy nemzeti kisebbség leginkább akkor lesz lojális az állam és az ország iránt, amelyben él, ha nem érzi veszélyeztetve a nemzeti identitását" – állította Kelemen.
Zoom
Dehogy szavazzák meg
Az RMDSZ elnöke hozzátette: a szövetség pragmatikus politikára törekedett eddig is, és az után is ezt az utat választja, hogy a hét elejétől a koalíciós pártoknak immár nincsen meg a többségük a parlament alsó házában. Azokat a törtvénytervezeteket szavazza meg, amelyeket hasznosaknak ítél a társadalom számára, akár a kormányoldalról, akár az ellenzéktől érkeznek.
Kelemen Hunornál kevésbé volt derűlátó a törvénytervezet tekintetében Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője. A politikus a Maszol.ro portálnak adott nyilatkozatában kevéssé tartotta valószínűnek, hogy a törvénytervezetet ebben a formában elfogadja a parlament.
Elhangzott: tudják, hogy a román társadalom messze áll még attól, hogy nyitott legyen ezekre a kérdésekre. De a méréseik azt bizonyítják, hogy egyre befogadóbban viszonyul ezekhez. Az erdélyi magyarság érdeke, hogy legyen erős politikai képviselete, és a közösségi önrendelkezési rendszer kiépítését megakadályozó falakat lebontsa – fogalmazott az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready