A nagyváradi Fekete Sas-palota - mely nem mellesleg a Lechner Ödön-féle magyaros szecesszió egyik legismertebb alkotása - ad otthont az RMDSZ nagyváradi irodájának, melynek bejáratán az EU-s, a román és az UDMR-zászló mellett az őslakosok jelenlétének szerény bizonyítékaként nemzetiszín zászlónk is lengedezik. Vagyis lengedezne, ha a területrabló füstösök még sötétebb lelkiismerete hagyná.
A piros-fehér-zöld ugyanis valóságos szálka az oláhcigányok fekete szemében: az elmúlt fél évben legalább kétszer távolították el azt az iroda bejárata fölül. Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének korábbi közleményei szerint a magyar zászlót augusztus 30-án éjszaka, illetve december elején, a százéves nagyrománkodás évfordulójának alkalmából is kitörték a tartórúdjából.
Zoom
Az augusztusi zászlórablás nyomai
Zoom
A decemberi gyalázat
A többi zászló - érdekes módon - nem zavarta a tolvaj kezeket.
Zoom
A Fekete Sas-palota Szent László városában, melyet alig egy éve románozott le az amerikai nagykövet egy kiadós holokausztozás közepette (bővebben a kapcsolódó anyagban)
Az alábbi videót egy közösségi oldalon osztották meg, így került a Kuruc.info szerkesztőségébe. A friss feltöltésen az látható, ahogy egy öntudatos, magyargyűlölő némber - mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne - épp felgyújtja nemzeti zászlónkat Nagyváradon, Szent László városában.
Éjszakai élet Nagyvárad 2018...
Közzétette: Edwárd Rappert – 2018. december 30., vasárnap
(Törlés esetén ide katintva is elérhető.)
Csak emlékeztetőül: a Fidesz 2005. szeptember 26-án, 13 éve, akkor éppen a dumaellenzék pozíciójából, a szocionista kormánypártokkal karöltve, feltétel nélkül szavazta meg Románia EU-csatlakozását.
Megérte.
(Kuruc.info)
Frissítés: Negyedszer estek a zászlónak - a rendőrség ki sem kérte a felvételeket, egyik elkövetőt sem kerítették kézre
Megpróbálták felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-székházra kitűzött magyar zászlót, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon - írja a Maszol.
A Bihar megyei RMDSZ sajtóirodája közölte: „szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismét vandál kezek áldozata lett a magyar nemzetiszínű lobogó a Bihar megyei RMDSZ-székház irodáján Nagyvárad belvárosában, a Fekete Sas-palotában. Ezúttal nem letörni vagy leszakítani, hanem meggyújtani próbálták a magyar zászlót.”
Az esetről egy fiatalember videófelvételt készített, aki időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon.
"Az elkövetőnek végül csak azért nem sikerült véghezvinnie tettét, mert a videót készítő magyar fiatalember közbelépett, amiért hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk neki mindannyian bátorságáért, tettrekészségéért és magyar közösségünk szimbólumai mellett való kiállásért" – olvasható a közleményben.
A sajtóiroda ugyanakkor emlékeztetett: az elmúlt négy hónapban – a legutóbbival együtt – már négyszer rongálták meg ugyanezt a magyar zászlót.
„Minden alkalommal lett iktatva hivatalos rendőrségi feljelentés. A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és tudomásunk van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák. A rendőrség értesülésünk szerint nem kérte ki a felvételeket, így egyik elkövetőt sem kerítette kézre”
– írták.
(Maszol nyomán)