2019. március 25., hétfő, Irén, Málna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 A Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Trump csapata összejátszott volna az oroszokkal21:45 A Golán-fennsík: I. Donald Xerxész nagylelkű purimi ajándéka a zsidóknak21:13 Ideiglenesen Venezuelában állomásozó orosz "gyógyszersegély" érkezett Caracasba20:57 Nagyszabású majálist tart a Hajógyári-szigeten a Mi Hazánk20:46 A Szent Korona is kellett hozzá: a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a vb-ezüstérmes horvátok ellen20:11 Egy ember leugrott a budapesti Allee bevásárlóközpont emeletéről19:58 Bozóttüzek miatt nem járnak a vonatok Cegléd és Szolnok között19:39 "Izrael Állam és a zsidó nép lojális barátja és leghűségesebb európai támogatója" Jeruzsálembe helyezi nagykövetségét19:17 Helikopterrel mentették a norvég luxushajó utasait - kikötött a Viking Sky18:48 Tiltaná az iskolai buzipropagandát a Mi Hazánk18:15 Kiirtottak egy fulani falut a dogonok Maliban (18+)17:59 Kivételesen igazat szólt a német külügyér: meg fognak lepődni, akik azt hiszik, ravasz üzleteket köthetnek a kínaiakkal17:38 A Jobbik megélhetési 56-osa a lengyel-magyar barátság napján: "Nem szeretem a lengyeleket"16:43 A Downing Street cáfolja, hogy véget ért Theresa May útja, de a lapok teljes körű kabinetpuccsról cikkeznek16:10 II. Rákóczi Ferencre emlékeztek a kuruc hagyományőrzők
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Tóték is visszaállítanák a kötelező sorkatonai szolgálatot

Peter Gajdos hadügyminiszter felvetette, hogy ismét fontolóra veszik a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését. A katonaság iránt ugyanis egyre kisebb az érdeklődés, ezért a tárcavezető a hivatásos katonai állami szolgálat új koncepciójával próbálja megoldani a kialakult helyzetet - írja az Aktuality.sk nyomán a Felvidék.ma.
Zoom
Mivel az országban rendkívül alacsony az érdeklődés a fegyveres erőknél végzett munka iránt, a Szlovák Köztársaság Hadügyminisztériuma a lakosság körében közvélemény-kutatást indít a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetéséről.
„Jelenleg megfelelő számú alkalmazottunk van a feladatok teljesítésére úgy az aktív, mint a tartalékos szolgálat ellátására. A jövőben azonban megfontolás tárgyává tennénk ezt a megoldást is, mivel a katonai szolgálat iránti érdeklődés az utóbbi időben stagnál” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Peter Gajdos hadügyminiszter (SNS).
A hivatásos katonai szolgálatot a tárca a bérek és juttatások emelésével is vonzóbbá szeretné tenni. A katonai hivatás iránti érdeklődést a hivatásos katonai szolgálat új koncepciójával kívánják megoldani, ennek része, hogy a hivatásos katonák bére a következő évben 40%-kal emelkedne.
Azt kapnák tehát, amit megérdemelnek a jól teljesített munkáért és a nem szokványos erőfeszítésért. A minisztérium természetesen figyelembe veszi mindazt a veszélyt, amellyel az egyes hadműveletek és a munkájuk során szembenéznek a világban és az itthon végzett munka során - közölték.
A miniszter felvetette a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetését is abban az esetben, ha ezt a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinek (OS) érdeke megkövetelné az ország védelme és biztonsága szempontjából. Ehhez azonban társadalmi vitára van szükség, és nem csekély anyagi befektetésre a kellő infrastruktúra megteremtése érdekében.
Magyarországon a sorkatonai szolgálat bevezetését kizárólag a Mi Hazánk Mozgalom szorgalmazza. Novák Előd, a párt alelnöke szerint a hadkötelesek túlélési esélyeit is növelné a Mi Hazánk által szorgalmazott, egy-két hónapos sorkatonai alapkiképzés, így az nemcsak közösségi, hanem egyéni érdek is volna. A magyar alaptörvény szerint „Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”. Az állam azonban nem biztosítja az ehhez szükséges alapkiképzést, pedig háborús helyzetben most is besoroznák a hatályos szabályok szerint azokat is, akik soha nem voltak katonák.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready