A kassai reptéren több szempontból is meghökkentő óriásplakát várta a külföldi hokijátékosokat a vb-re való érkezéskor.
A szlovák marketing kissé félresikerült, hiszen a „Mi szlávok vagyunk” felirat helyett a „Mi káposztasaláták vagyunk” szlogen volt olvasható a hirdetőtáblán.
Zoom
Fotó: Reddit
A jégkorong-világbajnokság tiszteletére készített szlovák óriásplakát kissé félresikerült. A plakáton az orosz és a szlovák zászlók fonódnak össze, egy felirat pedig azt hirdeti: „We are Slaws, not untermenschen”.
A tót marketingesek nyilván azt akarták közölni „Szlávok vagyunk, nem alsóbbrendűek”. A reklám enyhén félresikerült, hiszen a szláv szó pontos angol fordításban Slav-ként hangzik helyesen, az angol nyelvben a slaw kifejezés káposztasalátát jelent.
A nyelvészetileg kevésbé érzékeny közönségnél viszont az „untermenschen” szó váltott ki erős nemtetszést, mivel a huszadik század derekán, a nemzetiszocialisták felállították az egyes népek, nemzetek faji értéksorrendjét, amelynek élén a németségben legtökéletesebben megtestesült északi "Herrenrasse" állt, míg a többi az északi faj és a legalsó fokot jelentő "Untermensch"-ek közt rangsorolt. Ez utóbbiak közé tartoztak a szlávok, a zsidók és a cigányok.
Ma már hiába keresnék ezt az óriásplakátokat a kassai repülőtérnél, a botlást tudatosítva azt ugyanis már eltávolították.
(Kuruc.info - Ma7 nyomán)