A DenníkN szerint a PS-Spolu koalíció nyerheti a választásokat. Az MKP valószínűleg nem egész 5%-ot szerezhet (4,96%), a Híd nem éri el a küszöböt (2,6%) - írja a Bumm.
Zoom
Európai parlamenti képviselő nélkül maradtak a nem hivatalos adatok szerint a szlovákiai magyarok a szombaton tartott választások után. Erről Mózes Szabolcs felvidéki politikai elemző tájékoztatott vasárnap a Facebook-oldalán. Közölte: a nem hivatalos adatok szerint a Magyar Közösség Pártja (MKP) nem érte el az 5 százalékos küszöböt, mert a szavazatoknak csak 4,96 százalékát szerezte meg. A Hídra a szlovákiaiak 2,6 százaléka szavazott. A hivatalos eredményeket csak a vasárnapi olaszországi urnazárás után közlik az EU tagállamaiban - adja hírül a Maszol.
Frissítés: A magyar himnusz betiltását a közelmúltban véletlenül megszavazó Most-Híd egy májusi felmérés szerint még a bejutási küszöb környékén volt, ennek csak a felét érhette el az előzetes eredmények alapján. Egy másik kutatás áprilisban még 4 százalék körüli támogatottságot mért. Korábban az MKP tűnt esélytelenebbnek a bejutásra.
(Kuruc.info)