2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:47 Medvegyev megelégedéssel nyilatkozott saját kormányfőségéről14:22 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Bemutatunk egy román bunkót: Radu Banciu

Reklám

Ismerjünk meg egy primitív román sovinisztát, őt úgy hívják, Radu Banciu. Lehet, itthon nem sokan hallották a nevét, de ezennel magamra vállalom a feladatot, és bemutatom.

Sokatmondó ábrázat (fotó: stirimondene.fanatik.ro)
Nincs nehéz dolgom, egyszerű, mint a faék.
Medgyesen nőtt fel, később Marosvásárhelyre költözött. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen elvégezte a Bölcsészettudományi Kart. 1998-ban Bukarestben, sportújságíróként kezdte pályafutását. A nyomtatott sajtó mellett a televízióban is dolgozott, labdarúgás mellett például 1998–2008 között a Tour de France-t közvetítette az Eurosporton. 2011-től a B1 TV-n vezet műsort, és itt be is zárul azon tények sora, ami pozitívumnak tekinthető. Nem is ezért mutatjuk be kedves olvasóinknak.
Képzeljük el, milyen „színvonalat” kell hozni ahhoz, hogy még Romániában is pénzbírsággal sújtsanak valakit azért, mert a nagy nyilvánosság előtt magyarokat gyaláz! Román „barátunknak” ezt a szintet gyakran sikerül megugrania,  az Országos Audiovizuális Tanács rendre bírságokat ró ki a B1 televízióra.
Például 2017-ben, mikor a 2016-os magyar kvótanépszavazás kapcsán értetlenkedett, miért is szavaznak ilyesmiről a magyarok mint menekült nép, hiszen, ahogy fogalmazott:
nem európaiak, nyelvük sem tekinthető annak.
Egyébként e kijelentéséből az RMDSZ feljelentése nyomán lett ügy.
A legújabb agymenése pedig nemrégiben hangzott el, ezt mondta:
A magyaroknak anyanyelvük sincs, ostobák, kotródjanak haza.
Majd hosszasan fejtegette, miért nincs anyanyelvünk, ugyanis az egy nem létező nyelv, illetve a magyarok a legbutábbak a világon, hiszen nem beszélik annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, ezért menjen oda haza, legalábbis amiről azt gondolják, hogy az otthonuk. Ezt egyébként konkrétan Borboly Csabának, a Hargita megyei önkormányzat elnökének üzente, aki azon véleményének adott hangot, hogy kezdeményezné a differenciált érettségit román nyelvből a magyar iskolák végzettjeinek.
Borboly Csabát nemes egyszerűséggel „szánalmas korcsnak” nevezte.
A B1 TV-t – a CNA honlapján elérhető adatok értelmében – idén 15 alkalommal rótta meg a tanács, amelyből kilenc esetben (jelképes) bírságot is kiszabott a televíziózásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A B1 TV-re idén kirótt bírságok összértéke 110 ezer lej.
Népmesei fordulattal élve, ha kifognám a három kívánságot teljesítő aranyhalat a tóból, az egyik kérésem biztos az volna, hogy közelről szeretném látni Radu Banciu arcát egy igazságos magyar-román határrendezés kihirdetésekor…
Lantos János – Kuruc.info 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready