2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:15 A nagy "roma" rejtély21:10 Litvániában útakadályokat létesítenek a húsvéti ünnepekre bevezetett utazási tilalom kikényszerítésére20:53 A borsodi gyilkost szabadon engedő bírónő elleni feljelentés eredménye: "bűncselekmény hiányában kellett elutasítani"20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Bemutatunk egy román bunkót: Radu Banciu

Reklám

Ismerjünk meg egy primitív román sovinisztát, őt úgy hívják, Radu Banciu. Lehet, itthon nem sokan hallották a nevét, de ezennel magamra vállalom a feladatot, és bemutatom.

Sokatmondó ábrázat (fotó: stirimondene.fanatik.ro)
Nincs nehéz dolgom, egyszerű, mint a faék.
Medgyesen nőtt fel, később Marosvásárhelyre költözött. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen elvégezte a Bölcsészettudományi Kart. 1998-ban Bukarestben, sportújságíróként kezdte pályafutását. A nyomtatott sajtó mellett a televízióban is dolgozott, labdarúgás mellett például 1998–2008 között a Tour de France-t közvetítette az Eurosporton. 2011-től a B1 TV-n vezet műsort, és itt be is zárul azon tények sora, ami pozitívumnak tekinthető. Nem is ezért mutatjuk be kedves olvasóinknak.
Képzeljük el, milyen „színvonalat” kell hozni ahhoz, hogy még Romániában is pénzbírsággal sújtsanak valakit azért, mert a nagy nyilvánosság előtt magyarokat gyaláz! Román „barátunknak” ezt a szintet gyakran sikerül megugrania,  az Országos Audiovizuális Tanács rendre bírságokat ró ki a B1 televízióra.
Például 2017-ben, mikor a 2016-os magyar kvótanépszavazás kapcsán értetlenkedett, miért is szavaznak ilyesmiről a magyarok mint menekült nép, hiszen, ahogy fogalmazott:
nem európaiak, nyelvük sem tekinthető annak.
Egyébként e kijelentéséből az RMDSZ feljelentése nyomán lett ügy.
A legújabb agymenése pedig nemrégiben hangzott el, ezt mondta:
A magyaroknak anyanyelvük sincs, ostobák, kotródjanak haza.
Majd hosszasan fejtegette, miért nincs anyanyelvünk, ugyanis az egy nem létező nyelv, illetve a magyarok a legbutábbak a világon, hiszen nem beszélik annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, ezért menjen oda haza, legalábbis amiről azt gondolják, hogy az otthonuk. Ezt egyébként konkrétan Borboly Csabának, a Hargita megyei önkormányzat elnökének üzente, aki azon véleményének adott hangot, hogy kezdeményezné a differenciált érettségit román nyelvből a magyar iskolák végzettjeinek.
Borboly Csabát nemes egyszerűséggel „szánalmas korcsnak” nevezte.
A B1 TV-t – a CNA honlapján elérhető adatok értelmében – idén 15 alkalommal rótta meg a tanács, amelyből kilenc esetben (jelképes) bírságot is kiszabott a televíziózásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A B1 TV-re idén kirótt bírságok összértéke 110 ezer lej.
Népmesei fordulattal élve, ha kifognám a három kívánságot teljesítő aranyhalat a tóból, az egyik kérésem biztos az volna, hogy közelről szeretném látni Radu Banciu arcát egy igazságos magyar-román határrendezés kihirdetésekor…
Lantos János – Kuruc.info 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready