Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell11:55 "Izraeli támadó rakéták árasztanák el az iráni célpontokat" - megint háborúra készülnek a zsidók
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Könnyáztatta esemény Gyergyóremetén: eltávolíttatta a megszálló hatalom a magyar és a székely zászlót

Reklám

A gyergyóremetei községháza előtt öt oszlopon öt zászló lobogott tizenöt éven át. Vasárnap déltől három oszlop azonban üresen maradt: a magyar és a székely zászló, valamint a község lobogójának levételére végleges bírósági ítélet kötelezte az önkormányzatot - írja a Székelyhon.
Zoom
Fotók: Gergely Imre
Szomorú eseményre, zászlólevonásra hívta a közösséget Gyergyóremete önkormányzata vasárnap délre. A bukaresti ítélőtábla végleges és visszavonhatatlan ítélete ugyanis kimondta, hogy a község főterén a községháza megépülése óta ott lobogó öt zászló közül hármat el kell távolítani. Amint Laczkó Albert Elemér polgármester beszédében rámutatott, sorrendben elöl volt a román zászló, jelezve, hogy tisztelik az országot, majd az Európai Unió zászlója, azé a gazdasági és politikai közösségé, amihez az ország tartozik, harmadik a piros-fehér-zöld, vagyis a magyar nemzeti és egyben Magyarország hivatalos zászlója, negyedik a székely zászló és ötödik a közösség, Gyergyóremete zászlója.
Zoom
Úgy gondolták, a lobogók kitűzése szép, kifejező gondolat, ami senkit nem zavarhat. Kiderült azonban, hogy ezzel nem mindenki volt így: Dan Tanasă akkor még blogger (ma már parlamenti képviselő) másfél évvel ezelőtt indított pert ellenük, az ügy végigment a romániai igazságszolgáltatás különböző színterein, hogy végül a bukaresti ítélőtábla mondja ki: a magyar, a székely és a remetei zászlót el kell távolítani.
Zoom
„Nem értünk egyet az ítélettel és diszkriminatívnak érezzük a közösségünkkel szemben, de az ítéletet végre kell hajtani. Felkészültünk arra is, hogy az épületről a Községháza feliratot is el kell hamarosan távolítani, hogy a helyi Képes vagyok című lapot románul is ki kell adni, és a község honlapját is románosítani kell” – sorolta Laczkó Albert Elemér, aki ezzel utalt arra is, hogy a felsoroltak is zavarják a feljelentőt, és perek zajlanak ezek kapcsán is. Nem szeretnénk ezt csendben, suttyomban lenyelni, mintha mi sem történt volna. Igenis történt: ez egy jogsérelem – fogalmazott a községvezető. Az esetről tájékoztatják a hazai és nemzetközi érdekvédelmi fórumokat, jogorvoslatot keresve.
Zoom
A zászlólevonáson elhangzott: „A zászlókat most összefogjuk és eltesszük jó helyre. Ez nem marad örökre így”
A polgármester kérte azokat, akik az eseményről majd jelentést írnak a különböző „szolgálatoknak”, hogy írják meg, Gyergyóremetén az ország törvényeit tisztelő, nyugodt, dolgos, összetartó, bátor közösség él, élni akar identitásában, magyarként és székelyként.
Zoom
Három zászlót vettek le a tartórúdról, közben pedig háromszor mondták el a jelenlévők a Mi atyánk és az Üdvözlégy Mária imádságot. A több mint száz résztvevő közül többen könnyes szemmel nézték a történteket. A szomorú esemény a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárult, sokan gyertyákat helyeztek el az üresen maradt zászlórudak tövében. Hasonló esemény zajlott ezzel egyidőben a magyarországi testvértelepülésen, Biatorbágyon is, ahol félárbócra engedték Gyergyóremete zászlaját.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready