Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Annyira csodás viszonyunk az ún. Szlovákiával, hogy politikusaik a visszafoglalásával riogatják egymást

Reklám

Abháziát, Kelet-Ukrajnát, a Donyec-medencét és más hasonló háborús térségeket emlegetett a szlovák külügyi államtitkár annak indoklásaként, miért nem teszik lehetővé a kettős állampolgárságot a felvidéki magyarok számára. Martin Klus erről a szlovák TA3 hírtelevízióban beszélt.
Zoom
Illusztráció
Az ország meghatározó külpolitikusának tartott képviselő már a trianoni diktátum centenáriuma előtt Magyarország "szlovákiai invázióval" riogatott. Akkor a krími orosz beavatkozás analógiájára vázolta fel, mi lenne, ha "Szlovákia örökké magyar déli részén" valaki az ottani többség "kitalált védelme érdekében inváziót hajtana végre" felségjel nélküli egyenruhákban, és sebtiben népszavazást írna ki a felszabadítók ágyúi árnyékában.
"Minden szlovák, aki idegen hatalom érdekében ... beszél vagy cselekszik, veszélyes a saját hazájára nézve" – figyelmeztetett közösségi oldalán a magyarellenes SaS politikusa, és figyelmeztetése – úgy tűnik – a pozsonyi kormányban is meghallgatásra talált.
A 2010-es jogfosztó törvény életbe lépése óta 3500-an vesztették el szlovák állampolgárságukat, többségében német, cseh, osztrák és brit állampolgárság felvétele miatt – emlékeztetett a Pozsonyban szerkesztett Körkép, melyet az Index idézett.
A szlovák kormány szerdán elfogadott döntése értelmében most visszakaphatnák a szlovák állampolgárságot azok, akik életvitelszerűen, legalább öt éve élnek egy másik országban. Ez alól azonban a felvidéki magyarok nyilván kivételek, hiszen ők nem változtattak lakóhelyükön, "csak" a határokat rajzolták át körülöttük.
"A most elfogadott törvénymódosítás teljes mezítelenségében megmutatta, hogy az egész igyekezet kezdettől fogva a magyarok ellen irányult" – reagált Gyimesi György magyar nemzetiségű szlovák kormánykoalíciós képviselő, rámutatva arra, hogy ez kettős mérce.
A szlovák hírtelevízió műsorában szóba került a Most-Híd felelőssége is, amely az elmúlt négy évben kormányzati pozícióból semmit nem tett a kérdés rendezése érdekében. Igor Matovič kormányfő nemzetiségi tanácsadója, Berényi József a pozsonyi kormánydöntésre nem reagált. Delegálója, a Magyar Közösség Pártja viszont közleményben hangsúlyozta, hogy az elfogadott határozat a magyar közösség szemszögéből nem jelent megoldást.
Az MKP a Körképnek küldött állásfoglalása szerint ragaszkodik azokhoz a módosításokhoz, amelyeket a párt szakértői a törvény előkészítési folyamatában tömeges kifogásként eljuttattak az illetékes testülethez.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready