2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Radicováék szerint csak azok gondolják komolyan a felvidéki autonómia ügyét, akik a fejükre estek

Reklám

Iveta Radicová tót államfőjelölt pénteken elhatárolódott azoktól a szórólapoktól, amelyek az éjjeli órákban jelentek meg a Felvidék (az MTI szerint "Dél-Szlovákia") egyes vidékein, és autonómiát ígértek a magyaroknak.
Az a több száz röplap, amely Komárom, Galánta és Somorja vidékén elsősorban a bevásárlóközpontok környékén jelent meg, hamisítvány - mondta újságíróknak Ján Füle, az ellenzéki államfőjelölt kampányfőnöke.
Bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést tesznek. Radicová kampánystábja szerint valószínűleg szervezett "lejárató akcióról" van szó.

Füle szerint rossz grafikával és a magyar szövegben helyesírási hibákat tartalmazó, amatőr módon, valószínűleg lézernyomtatón készített röplapokról van szó.
A röplapokon Radicová hivatalos kampányfényképe és az ellenzéki Szlovák Keresztény és Demokratikus Unió logója mellett a magyar szöveg azt ígéri a felvidéki magyaroknak, hogy ha Radicovára szavaznak, teljesülhet régi vágyuk, megkaphatják az autonómiát. "Ígérem, hogy fogom támogatni régi vágyaitokat és az autonómiát" - olvasható szó szerint a röplapon.
A kampányfőnök szerint autonómiát ígérni "azoknak, akik erre nem vágynak", meglehetősen értelmetlen, ennek csak azok hihetnek, akik "a fejükre estek". Merthogy: "mind a szlovákok, mind a szlovákiai magyarok ma elsősorban nyugodt életre és munkára vágynak."
"Durva provokációnak tartjuk az akciót, és elhatárolódunk a röplapoktól" - mondta az MTI tudósítójának telefonon Pavol Gmitter, Radicová szóvivője.

Ján Füle veszélyesnek minősítette a "magyar kártyával" való játékot, s leszögezte: ilyen csatát nem lehet megnyerni.
(MTI korrigálva)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready