Erdély elrablásának nagyromán ünnepén engedély nélkül is felvonultak Marosvásárhelyen a magyargyűlölő Noua Dreapta és az Uniunea Vatra Romaneasca nevű szervezetek tagjai, szimpatizánsai.



Tüntetésüket annak ellenére is megtarthatták, hogy a helyi polgármesteri hivatal visszavonta a korábban kibocsátott engedélyt.



A Noua Dreapta vezetői internetes honlapjukon közzétett felhívásukban azt írták, hogy "a magyar szeparatizmus ellen fognak tüntetni".
 
 
(MTI - Duna TV - Székelyhon nyomán)
Szegedi: A Fidesz elárulta Erdélyt, íme a következmények
Mint különféle híradók beszámoltak róla, ma, december 1-jén engedély nélkül is felvonulhattak Marosvásárhelyen a nyíltan magyargyűlölő román Noua Dreapta és az Uniunea Vatra Romaneasca aktivistái. Bár csak igen kevesen voltak, rengeteg csendőr vigyázott rájuk. Az óromániai betolakodók Székelyföld elrománosítását, a magyar nyelv betiltását követelték, mindezt betetőzte egy román katonai erődemonstráció Erdély elrablásának 92. évfordulóján a Székelyföld történelmi székhelyén, ahol 1990-ben magyarellenes pogromot hajtottak végre.
Mindez a "csodálatos" Európai Unióban történik, ahol kiváltságos jogokat élveznek a fekete és muszlim bevándorlók, a homoszexuálisok, a cigányok, csak az őshonos magyarságnak nincsenek a fannmaradásához szükséges jogaik sem. S ahová, idézzük csak fel, hogyan is került be Románia, minden komoly feltétel, így a magyar autonómia feltétele nélkül is. Bizony nemcsak Gyurcsány, Kuncze, Dávid Ibolya és az MSZP-SZDSZ-MDF voksaival, hanem a nemzetáruló Fidesz parlamenti szavazataival is. Orbán Viktor a szavazás előtt 14 hónappal azt ígérte Tusnádfürdőn, hogy az erdélyi magyar autonómia megadása nélkül nem fogják támogatni Románia uniós csatlakozását. Szájer József egyenesen vétóról beszélt egy 2004. augusztusi interjúban. Majd egy kis gyarmattartói ráhatásra ugyanők Gyurcsány Ferenccel azonos gombot nyomva mondtak igent a korrupt, antimagyar, politikailag, gazdaságilag, kulturálisan mélyen az európai nivó alatt álló Bukarest felvételére.
Odadobták Erdélyt, közel 2 millió magyart, a román rendszer pedig miért ne élne a lehetőséggel? Orbán az idézett tusnádi beszédében azt is kijelentette, hogy ha most nem harcoljuk ki az autonómiát, akkor hosszú időre elúszik az esély. Összehasonlításképpen Ausztriában még a baloldali kormányok is végig támogatták az Olaszországhoz csatolt dél-tiroli németség önrendelkezését, az ENSZ-hez fordultak és hallgatólagosan még a fegyverszállítást sem akadályozták meg a dél-tiroliak radikális magjának. Dél-Tirol végül el is nyerte az autonóm státuszt, az olaszosítás megállt, a tartomány virágzik. Ezzel szemben Erdélyben a román hatalom mai napig folytatja Székelyföld erőszakos elrománosítását, egyházi, katonai, rendőri és gazdasági eszközökkel, hiszen Budapest nemhogy az ENSZ-hez nem fordul, de Orbánék szó nélkül is hagyják a legtöbb magyarellenes atrocitást.
Mindezek miatt a Jobbik nemzeti ellenzékként követeli, bár nem reméli a Fidesz-kormány azonnali fellépését. Az Európai Parlamentben pedig ezután is rendszeresen beszámolok a magyarellenes román önkényről.
Szegedi Csanád
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és EP-képviselője

www.szegedicsanad.eu