2019. március 23., szombat, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:39 A temerini fiúk több év börtönt kaptak, mint a szerbiai IÁ-toborzók22:12 Újabb két palesztint lőttek agyon izraeli katonák a Gázai övezet határán - a zsidócsahos "magyar" kormány falazott nekik21:45 Fejlevagdosó IÁ-Rumcájsz a Budapesten elfogott szír férfi21:37 Azt hihették, szakít az anyag, de már a valóság volt: fejreállt a lopott autóval egy drogos váci testvérpár21:21 Iszlamista terrortámadás előkészítése miatt vettek őrizetbe 11 szalafistát Merkelisztánban20:56 Észak-Korea elleni szankciókat vont vissza a Kim-kedvelő Trump 20:25 Ismét utcára vonulnak a sárgamellényesek: tűzparancsot kaptak középületeket védő katonák19:44 Beismerte tettét az utrechti nem terrorista19:30 Menetrend szerinti zsidó bosszú: elveszítheti világörökségi státuszát a belgiumi Aalst város karneválja18:57 "Azt nem mondhatom, hogy csak így tovább, fiúk…"18:40 Kuruc.info a Twitteren: várjuk olvasóinkat! - Az Instagramról gyorsan kitiltottak minket a szólásszabadság-hívők18:24 A muszlimölelgető új-zélandi miniszterelnök asszony a Twitteren kapott egy kis kedveskedést18:01 Győzött a munkavállalói összefogás: íme a Hankook-sztrájk segítségével kiharcolt megállapodás részletei17:39 Tolató tehergépkocsi gázolt halálra egy nőt Hajdúsámsonban17:02 Szijjártó Budapesten dubajozott: jöhetnek az ösztöndíjasok az Egyesült Arab Emirátusokból is
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Erdélyi népszámlálás: mindent megtesznek a magyarság számának "csökkentése" érdekében

Megkezdődött Romániában és Erdélyben a népszámlálás, amely a hónap végéig tart.
Összesen 120 ezer számlálóbiztos fogja felkeresni a háztartásokat, ahol az űrlapok kitöltése becslések szerint akár negyven percig is eltarthat, mivel a mostani összeírás lesz a legösszetettebb. Soha nem voltak még ilyen részletesek ugyanis a kérdőívek. Például egy háromtagú háztartásban minimum öt kérdőívet töltenek ki, egyet a lakásról, egyet a háztartásról és hármat a személyekről.
A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy legyenek türelmesek, és szakítsanak időt a számlálóbiztossal való találkozásra, hogy az összeírás eredménye minél pontosabban tükrözze a valóságot. A hatóságok azt is hangsúlyozták, hogy a bediktált adatok titkosak, azokat nem fogja senki felhasználni az állampolgárok ellen.
A külföldön tartózkodó személyek, akik a népszámlálás idején nincsenek otthon és hozzátartozójuk sincs, aki helyettük nyilatkozhatna, hazatérésük után a helyi polgármesteri hivatalok népszámlálási bizottságainál kérhetnek útmutatást.
Az erdélyi magyar politikai szervezetek arra biztatják a magyarokat, hogy vallják magukat magyarnak, és a számlálóbiztosnak románul az ennek megfelelő "maghiar" szót diktálják be, amikor a nemzetiségükről kérdezik. Valamennyi erdélyi magyar politikai szervezet kiemelten fontosnak tekinti a népszámlálást, hiszen a magyarság számaránya meghatározza majd azt, hogy a következő évtizedben milyen mértékben lehet biztosítani a magyarság számára a már kivívott és a jövőben megszerzendő újabb "kisebbségi" és anyanyelvi jogokat.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) már csütörtök délelőtt közleményben hívta fel a figyelmet két megtörtént szabálytalanságra. Az egyik eset Brassóban történt, ahol egy magyar családnál a nemzetiségre, anyanyelvre és felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdést úgy vezette fel a számlálóbiztos, hogy azokra nem kötelező válaszolni. A válaszadó azonban jelezte, hogy nyilatkozni szeretne, amit a kérdező csak többszöri felszólításra volt hajlandó tudomásul venni. Az RMDSZ Brassó megyei szervezete az esettel kapcsolatban panaszt tett a városi és megyei népszámlálási bizottságnál.
Sepsiszentgyörgyön egy másik kérdezőbiztos pedig nem volt hajlandó regisztrálni azoknak a személyeknek az adatait, akik nem tartózkodtak otthon, ami ellentmond a népszámlálás módszertanának. A megkérdezett személy jelezte az RMDSZ által működtetett zöld számon az esetet, a Kovászna megyei statisztikai hivatal pedig orvosolta a kérdést. Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára ezzel kapcsolatban hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a magyarok idejében jelezzék a rendellenességeket a 0800-802009 ingyenes zöld számon.
(MTI korrigálva)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready