Cigó a purdéjával - nem tűnnek szőkének (illusztráció)
Újabb szőke kislányt vettek el egy cigány házaspártól, ezúttal Dublinban. A gyereket "nevelő" pár által bemutatott dokumentumok nem győzték meg az illetékes hatóságokat, ezért a kislány állami gondozásba került.
Elvettek egy hétéves szőke, kékszemű kislányt egy "ír roma" családtól Dublinban - számolt be a BBC. A szülők azt állítják, hogy a kislány a sajátjuk, de a gyereket végül állami gondozásba vették, mert a rendőrök nem találták elég meggyőzőnek a szülők által bemutatott dokumentumokat (köztük a születési anyakönyvi kivonatot), és a gyerek születéséről szóló történetet (és persze enyhén szólva nem túl gyakori a szőke, kék szemű cigány - de ennek kimondása már rasszizmusnak minősülne - a szerk.).
A házaspár beszámolója szerint a kislány 2006-ban született a dublini Coombe Kórházban, az intézményben azonban a szülők által megnevezett napon erről nem találtak feljegyzést.
Nemrég a közép-görögországi Falsala közelében bukkantak a hatóságok egy szőke kislányra egy cigánytáborban. Az illetékesek a DNS-minták összevetésével szinte azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna a szóban forgó a párral, amellyel a táborban együtt élt.
A 39 éves férfi és a 40 éves nő ellentmondásokba keveredett azzal kapcsolatban, hogy mikor és miként került hozzájuk a gyermek. Egyikük azt állította, hogy egy plédbe burkolva találták, a másik pedig azt hazudta, hogy ismeretlen személyek adták nekik a gyermeket.
(BBC - HVG nyomán)