Igen nagy nézettséget ért el a YouTube-on Radics Attila videója az elmúlt napokban. Hogy miért? Mert egy cigány mutatja be úgy a cigányokat, ahogy a magyarok (és tulajdonképpen mindenki más is, aki nem cigány) látják őket. Ráadásul mindezt kontrasztba állítva a magyar (és egyáltalán, a civilizált) viselkedéssel. Majd, miután kitör emiatt a botrány a cigányok körében, el is magyarázza, hogyan látja ő a cigány-magyar helyzetet.

De következzék előbb a Magyar vs cigány nevet viselő, 500 ezres nézettségnél járó "paródia":
Nos, ezek után nem is lehet csodálkozni a fajtársak (ő maga is így nevezi a többi cigányt) elsöprő többségének felháborodásán... Radics Attila ezekre egy újabb videóban reagál, melyben olyan alaptételek hangzanak el, melyeket eddig szinte kizárólag csak a rasszistának, cigánygyűlölőnek stb. bélyegzett magyarok szoktak mondani - joggal. Az, hogy joggal, most erősíttetik meg, amikor egy magát normálisnak valló, a beilleszkedést alapnak tartó cigány ember is ugyanezt mondja.
A második, hosszabb videóban ilyen gondolatok hangzanak el:
  • A cigányok többsége nem tud viselkedni, és azt hiszi, az erőszak a megoldás.
  • Azért készítette az első videót, hogy ne általánosítsák a többi cigányhoz, akik nem tudnak viselkedni.
  • Élete során sokkal több baja volt a saját fajtársaival, mint magyarokkal. "Sokkal több magyar barátom van, mint cigány. Lehet, velem van a gond…"
  • "Igen, vannak normális cigányok. De nem sok, legyünk őszinték. Nem vagyunk sokan, akik normálisak, és be tudtak illeszkedni a társadalomba."
  • "Én nem szeretnék mínuszból indulni a fajtársaim miatt, akik nem tudnak viselkedni."
  • Megérti a magyarokat, akik nem mernek kimenni este az utcára "az ilyen állatok miatt, akik késelnek, elveszik a telefonotokat."
  • "Én megértelek titeket, hogy ez az utálat honnan fakad, meg lehet érteni titeket."
És most jól figyeljenek a szélsőségesező, nácifasisztakurucinfózók, mert elképzelhetetlennek tartják azt, amit most leírunk:
Az ilyen, fajtájukkal szemben kritikus, a beilleszkedés és a kulturált viselkedés fontosságát hangsúlyozó, rasszistázás helyett a kialakult cigányellenességet nem alaptalan, zsigeri gyűlöletnek hazudó, hanem ok-okozati összefüggésben látó, és ezt ki is mondó cigányokkal igenis lehetséges volna a normális, békés egymás mellett élés.
Kár, hogy - miként maga Radics Attila is hangsúlyozza többször - ilyenből olyan kevés van, mint fehér hollóból. Valahol viszont el kellene már végre kezdeni, és egy közös alap kellene hogy legyen ehhez. Az pedig ebből a hozzáállásból nőhetne ki.
(Kuruc.info)