2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:48 Júliustól bevezetik az egységes társadalombiztosítási járulékot14:19 Elfogadták a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt13:09 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit11:13 Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten, egy ember meghalt10:41 Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményt10:12 A Pentagon felfüggesztette a szaúd-arábiai pilóták gyakorlati továbbképzését09:48 Új technológiával fejlesztettek ki autóüveget Salgótarjánban09:23 A Városliget Zrt. által rendelt felmérés szerint a budapestiek kétharmada támogatja a Liget projektet08:55 Zárt ülés alatt Twitter-huszárkodott a kormányszóvivő Brüsszelben - a finn elnökség bocsánatkérést vár08:33 Visszasírja Lőrincet a szakma
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

"Hol vannak a rendőrök?!" - rajoskodott egy hegyes paladarabbal az autós hobbija miatt vezeklő "fiatal"

Reklám

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy fiatalkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti házi őrizetét), és annak technikai eszközzel történő nyomon követését, mivel lakhelyelhagyási tilalom alatt újabb bűncselekményt követett el.
A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a fiatalkorú gyanúsított és társa ellen, akik 2019. június 3-án Ludányhalászi, majd Benczúrfalva községekben jogtalan használat érdekében elvittek egy-egy gépkocsit, majd azokat átkutatva készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el belőlük, illetve leszerelték az egyik gépkocsi hatósági jelzéseit is.
Zoom
Ez a Suzuki Maruti volt az egyik "önkényesen elvett" jármű (fotó: Police.hu)
A nyomozó hatóság a fiatalkorúakat két rendbeli jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.
A mostani ügyészi indítvánnyal érintett fiatalkorú bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti lakhelyelhagyási tilalmat) rendelte el a bíróság 2019. június 5-én azzal, hogy lakhelye közigazgatási területét nem hagyhatja el.
Zoom
A Volkswagen Transportert még Felvidékre is átvitték (fotó: Police.hu)
A fiatalkorú gyanúsított a bűnügyi felügyelet ideje alatt, 2019. augusztus 4-én kevéssel éjfél után megjelent a helyi falunapon, ittas állapotban az ott tartózkodó, a rendezvényre érkező és onnan távozó járókelőket szidalmazta, illetve többeket verekedésre hívott ki. Ezután a gyanúsított az egyik utcafronti ház palakerítését kezdte rugdosni, abból kitörve egy nagyobb darabot, amelyet az úttesten széttört, majd félmeztelenre vetkőzve az így széttört paladarabok közül egy 15-20 cm hosszú hegyes darabot felvett és artikulátlanul kiabálva azt, hogy „hol vannak a rendőrök” megindult a művelődési ház irányába. A további garázda cselekményt a helyszínen biztosítási feladatokat ellátó rendőrök akadályozták meg. (Érdemes megjegyezni, hogy az azbesztpala ugyanis veszélyes, rákkeltő anyag, és összetörve por formájában levegőbe kerül, még az engedély nélküli helyen való lerakása is bűntett. Talán mégsem egyszerű garázdaság az sem, ha valaki rajságból összetördeli - a szerk.)
A fiatalkorút nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Mivel a lakhelyelhagyási tilalom nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, vele szemben súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása volt indokolt, a bíróság a bűnügyi felügyeletet a terhelt lakásául szolgáló ingatlanra korlátozta – házi őrizetét rendelte el – négy hónapra, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával – írja az ügyészség honlapja.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready