2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

"Hol vannak a rendőrök?!" - rajoskodott egy hegyes paladarabbal az autós hobbija miatt vezeklő "fiatal"

Reklám

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy fiatalkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti házi őrizetét), és annak technikai eszközzel történő nyomon követését, mivel lakhelyelhagyási tilalom alatt újabb bűncselekményt követett el.
A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a fiatalkorú gyanúsított és társa ellen, akik 2019. június 3-án Ludányhalászi, majd Benczúrfalva községekben jogtalan használat érdekében elvittek egy-egy gépkocsit, majd azokat átkutatva készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el belőlük, illetve leszerelték az egyik gépkocsi hatósági jelzéseit is.
Zoom
Ez a Suzuki Maruti volt az egyik "önkényesen elvett" jármű (fotó: Police.hu)
A nyomozó hatóság a fiatalkorúakat két rendbeli jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.
A mostani ügyészi indítvánnyal érintett fiatalkorú bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti lakhelyelhagyási tilalmat) rendelte el a bíróság 2019. június 5-én azzal, hogy lakhelye közigazgatási területét nem hagyhatja el.
Zoom
A Volkswagen Transportert még Felvidékre is átvitték (fotó: Police.hu)
A fiatalkorú gyanúsított a bűnügyi felügyelet ideje alatt, 2019. augusztus 4-én kevéssel éjfél után megjelent a helyi falunapon, ittas állapotban az ott tartózkodó, a rendezvényre érkező és onnan távozó járókelőket szidalmazta, illetve többeket verekedésre hívott ki. Ezután a gyanúsított az egyik utcafronti ház palakerítését kezdte rugdosni, abból kitörve egy nagyobb darabot, amelyet az úttesten széttört, majd félmeztelenre vetkőzve az így széttört paladarabok közül egy 15-20 cm hosszú hegyes darabot felvett és artikulátlanul kiabálva azt, hogy „hol vannak a rendőrök” megindult a művelődési ház irányába. A további garázda cselekményt a helyszínen biztosítási feladatokat ellátó rendőrök akadályozták meg. (Érdemes megjegyezni, hogy az azbesztpala ugyanis veszélyes, rákkeltő anyag, és összetörve por formájában levegőbe kerül, még az engedély nélküli helyen való lerakása is bűntett. Talán mégsem egyszerű garázdaság az sem, ha valaki rajságból összetördeli - a szerk.)
A fiatalkorút nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Mivel a lakhelyelhagyási tilalom nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, vele szemben súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása volt indokolt, a bíróság a bűnügyi felügyeletet a terhelt lakásául szolgáló ingatlanra korlátozta – házi őrizetét rendelte el – négy hónapra, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával – írja az ügyészség honlapja.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready