Egy budapesti Hervis-üzletben történt az alábbi eset augusztus utolsó napjaiban.
Biztonságikamera-felvétel van róla, ahogy az alábbi videón a leghangosabb, az alkalmazottakat felöklelő és ütlegelő cigány levesz a polcról két cipőt, kicsomagolja, letépi róla a csipogót és a fehér felsőben lévő, buzihangú cigánynak átadja, aki pedig kisétál az üzletből a papír bevásárló szatyorba rakott két cipővel. Mindeközben egy "terhes nő" fedezi őket.
A dolgozók, észlelvén a cigányútra terelt vásárlást, természetesen azonnal utánamentek. Miután visszatessékelték a cipőkkel az üzletbe, értesítve közben a rendőrséget, addig a másik két cigány az üzletben tartózkodva várták a fejleményeket.

Két Hervis-dolgozó, mikor vissza akarták venni az ellopott cipőket (mindkettőnek a dobozát megtalálták az egyik polc alatt, és az eladó kezében tartotta őket, bizonyítékként), a fehér pólós köcsög gyorsan odadobta a szatyrot a "terhes nőnek", aki megpróbált futva elmenekülni az üzletből a cipőkkel - majd a két társa is követni próbálta -, de a szerencsétlen elejtette a szatyrot. A nőt lefogják az üzletben dolgozók, és feltartják.
Ekkor kezdődik az alábbi videó. (Ha valamely böngésző nem játszaná le, ide kattintva is elérhető.)
(Kuruc.info)