2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:02 Megszavazva: tűzfegyverré minősítik a gáz- és riasztófegyvereket, nehogy meg tudjuk védeni magunkat11:44 A honvédség utánpótlását könnyítő törvényt fogadtak el11:20 Dúrónak nemcsak a patai cigánysorra volt gusztusa elmenni, Vadaival is leülne vitázni11:03 Fehér, azaz rasszista volt a kerekesszékes nő - ellátták a baját az igazságszerető afroamerikai szabadságharcosok10:44 Itt teremnek a jövő raj sofőrjei: ez a derék KRESZ-király is már a nyolcadiknál tart10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak10:00 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban07:31 Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Millióktól szabadította meg az időseket egy edelényi cigány - így töltötte próbaidejét

Reklám

A Békési Járási Ügyészség 5 rendbeli minősített kifosztás bűntette miatt kezdeményezte egy 27 éves edelényi cigány letartóztatását, aki magát különböző közműszolgáltatók képviselőjének kiadva több idős embert károsított meg országszerte.
A férfi 2019. július 30-án 10 óra körül Muronyban, magát a vízszolgáltató munkatársának kiadva megjelent egy 80 éves idős férfi házában, majd a sértett idős korát és figyelmetlenségét kihasználva a lakásból 60 ezer forint készpénzt tulajdonított el. Ezt követően, de még ugyanezen a napon megjelent egy másik muronyi, 85 éves idős férfi házánál is, ahol az áramszolgáltató képviselőjének adta ki magát, innen egy tárcát tulajdonított el 320 ezer forint készpénzzel.
Zoom
Az edelényi cigány korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket: a számlájára írható egy 2019. április 8-án történt bűncselekmény is, amikor a Győr-Moson-Sopron megyei Péren fosztott ki egy szintén 85 éves idős férfit 2 millió forintot zsákmányolva, május 31-én pedig Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán egy 88 éves idős nő házába jutott be villanyóra-leolvasás ürügyén, innen 60 ezer forint készpénzt vitt el.
A férfi több bűncselekményt fajtársaival együtt követett el: így szeptember 17-én Tatabányán egy 46 éves sajószentpéteri férfi volt a társa, ekkor egy 83 éves idős nőt károsítottak meg, és nemcsak a lakásban talált 129 ezer forint készpénzt, de az idős sértett két arany gyűrűjét is magukkal vitték.
Eleve próbaidő alatt volt
A terhelt a cselekményeket rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. Többször volt már büntetve, és a jelen ügyben vizsgált bűncselekményeket a vele szemben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.
A kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk, sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével, a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg újabb hasonló bűncselekményeket követne el.
A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.
(Ügyészség nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready