A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a fiatalkorú vádlottaknak az ügyében, akik egy felüljáróról kavicsokkal dobálták az autópályán közlekedő autókat.
Az ítélet szerint a két fiatalkorú lány 2017 júniusában az esti órákban az M30-as autópálya Emőd közelében lévő egyik felüljárójáról kavicsokkal dobálta az autópályán közlekedő járműveket. A sértett autóját az egyik kő eltalálta, mintegy 180 000 forintos kárt okozva. A vádlottak cselekményükkel veszélyeztették a sértett és utasa életét és testi épségét.
A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt mondta ki bűnösnek. Egyiküket 120 óra közérdekű munkára, míg társát fél év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtást 1 év próbaidőre felfüggesztette.
A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlottak beismerték és megbánták a cselekmény elkövetését. Súlyosító körülmény volt, hogy korábban már mindketten kerültek összeütközésbe a törvénnyel. Az ítéletet valamennyiben tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett - közölte a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.