2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált08:21 Maduro tárgyalna az Egyesült Államokkal
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Folyamatosan fosztogattak egy idős férfit fiatal "látogatói"

Reklám

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség négy fiatal nő ellen, akik egy idős férfit károsítottak meg. Egyikük barátja ellen orgazdaság vétsége a vád. Alább az ügyészség közleménye.
A vád szerint a Balaton-parti településen élő, és az elkövetés idején kilencvenhárom éves sértett 2016 szeptemberében, internetes hirdetés révén ismerkedett meg az egyik, akkor tizennyolc éves elkövetővel, aki ezután rendszeresen feljárt a lakásába. A sértett 2017 nyarán a fiatal lányon keresztül a másik három, jelenleg harminchét, harminc és huszonhét éves elkövetőt is megismerte, akik ezután szintén rendszeresen látogatták a férfit, hol egyedül, hol többen egyszerre, egészen 2018 nyaráig.
A látogatások alkalmával a nők kihasználták a feléjük irányuló bizalmat, illetve azt, hogy az idős sértett kora miatt már nem volt olyan figyelmes, és külön-külön vagy együtt sorozatosan készpénzt, ezüst evőeszközkészletet, órákat, porcelántárgyakat, egyéb értéktárgyakat loptak a férfitól.
Egyikük, aki a közel 300 000 forint értékű ezüst evőeszközkészletet lopta el, a zálogházba vitte az értékes tárgyakat, majd később a sértettől kért pénzt annak visszaváltására. A nő ezután még háromszor lopta el és adta zálogházba ugyanezt a készletet, majd váltatta vissza a sértettel, ezzel további félmillió forintos kárt okozott Az evőeszközöket végül a nyomozó hatóság a zálogházban foglalta le az eljárás során.
Egy másik nő a többiek által eltulajdonított tárgyak visszaszerzését ajánlotta fel a férfinak, akitől erre összesen 340 000 forintot kért és kapott, a tárgyakat azonban nem szerezte vissza, és az nem is állt a szándékában.
A négy elkövető összességében kilenc és fél millió forintot meghaladó kárt okozott a sértettnek, mely miatt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja őket, egyikük ellen pedig csalás bűntette miatt is vádat emelt.
Az ügyészség a vádiratában három vádlottal szemben végrehajtandó, míg egy elkövetővel szemben – aki összesen két pecsétgyűrűt lopott a sértettől – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak. Ez utóbbi nő az általa eltulajdonított pecsétgyűrűket az akkori barátjának adta, aki tudva azok eredetéről, zálogházban értékesítette őket. Vele szemben orgazdaság vétsége miatt közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyészség.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready