2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Miért is tűnt volna fel a rendőröknek, hogy egy bűnözőképű cigány napi rendszerességgel kérdezgeti Miskolc belvárosában, hogy kinek kell herba?

Reklám

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy tizenkilenc éves és egy huszonöt éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kóros szenvedélykeltés vétsége miatt.
A vád szerint az egyik vádlott 2017 elejétől, internetről vásárolt kábító hatású, új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált. A vádlott az anyagot július hónaptól Miskolc belvárosában, illetve külvárosi közterületen árulta, pakettenként 500 Ft-ért, összesen mintegy 300 gramm mennyiségben.
Az eladások alkalmával az utcán kötött ismeretséget a vásárlókkal úgy, hogy megszólította őket, hogy kell-e neki „herba”.
Vevői között volt, aki húsz alkalommal, míg előfordult olyan, aki 2017 nyarától egészen az év végéig napi rendszerességgel vásárolt tőle. Ezekből a vádlott esetenként 10 000 Ft-tól 70 000 Ft-ot meghaladó összegű nyereségre tett szert.
Vádlott-társa 2018. február elején, az utcán vásárolt tőle tizennyolc pakett herbált 9 000 Ft-ért, majd a későbbiekben ő is interneten szerezte be a kábító hatású anyagot, amelyet Sajószentpéteren, szintén közterületen, valamint Miskolcon értékesített.
A vásárlók közül előfordult olyan, aki pár hónapig vásárolt, míg volt olyan, aki fél éven keresztül. Az értékesítésekből esetenként 20 000 Ft-tól 60 000 Ft-ot meghaladó összegig jutott nyereséghez.
Az eladások alkalmával három fogyasztó esetében, a vádlottnak tudomása volt arról, hogy tizennyolcadik életévüket még nem töltötték be, közülük két személy a herbál fogyasztásától rosszul lett, szédültek, zsibbadt a testük és bódult állapotba kerültek.
A vádlottak közül a kiskorúaknak is értékesítő vádlott letartóztatásban van, míg vádlott-társa szabadlábon védekezik.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá a bűncselekményből származó bevételükkel egyező pénzösszegben meghatározott vagyonelkobzást indítványozott - közölték honlapjukon.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready