2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:15 A nagy "roma" rejtély21:10 Litvániában útakadályokat létesítenek a húsvéti ünnepekre bevezetett utazási tilalom kikényszerítésére20:53 A borsodi gyilkost szabadon engedő bírónő elleni feljelentés eredménye: "bűncselekmény hiányában kellett elutasítani"20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Miért is tűnt volna fel a rendőröknek, hogy egy bűnözőképű cigány napi rendszerességgel kérdezgeti Miskolc belvárosában, hogy kinek kell herba?

Reklám

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy tizenkilenc éves és egy huszonöt éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kóros szenvedélykeltés vétsége miatt.
A vád szerint az egyik vádlott 2017 elejétől, internetről vásárolt kábító hatású, új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált. A vádlott az anyagot július hónaptól Miskolc belvárosában, illetve külvárosi közterületen árulta, pakettenként 500 Ft-ért, összesen mintegy 300 gramm mennyiségben.
Az eladások alkalmával az utcán kötött ismeretséget a vásárlókkal úgy, hogy megszólította őket, hogy kell-e neki „herba”.
Vevői között volt, aki húsz alkalommal, míg előfordult olyan, aki 2017 nyarától egészen az év végéig napi rendszerességgel vásárolt tőle. Ezekből a vádlott esetenként 10 000 Ft-tól 70 000 Ft-ot meghaladó összegű nyereségre tett szert.
Vádlott-társa 2018. február elején, az utcán vásárolt tőle tizennyolc pakett herbált 9 000 Ft-ért, majd a későbbiekben ő is interneten szerezte be a kábító hatású anyagot, amelyet Sajószentpéteren, szintén közterületen, valamint Miskolcon értékesített.
A vásárlók közül előfordult olyan, aki pár hónapig vásárolt, míg volt olyan, aki fél éven keresztül. Az értékesítésekből esetenként 20 000 Ft-tól 60 000 Ft-ot meghaladó összegig jutott nyereséghez.
Az eladások alkalmával három fogyasztó esetében, a vádlottnak tudomása volt arról, hogy tizennyolcadik életévüket még nem töltötték be, közülük két személy a herbál fogyasztásától rosszul lett, szédültek, zsibbadt a testük és bódult állapotba kerültek.
A vádlottak közül a kiskorúaknak is értékesítő vádlott letartóztatásban van, míg vádlott-társa szabadlábon védekezik.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá a bűncselekményből származó bevételükkel egyező pénzösszegben meghatározott vagyonelkobzást indítványozott - közölték honlapjukon.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready