Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton 20:15 Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Miért is tűnt volna fel a rendőröknek, hogy egy bűnözőképű cigány napi rendszerességgel kérdezgeti Miskolc belvárosában, hogy kinek kell herba?

Reklám

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy tizenkilenc éves és egy huszonöt éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kóros szenvedélykeltés vétsége miatt.
A vád szerint az egyik vádlott 2017 elejétől, internetről vásárolt kábító hatású, új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált. A vádlott az anyagot július hónaptól Miskolc belvárosában, illetve külvárosi közterületen árulta, pakettenként 500 Ft-ért, összesen mintegy 300 gramm mennyiségben.
Az eladások alkalmával az utcán kötött ismeretséget a vásárlókkal úgy, hogy megszólította őket, hogy kell-e neki „herba”.
Vevői között volt, aki húsz alkalommal, míg előfordult olyan, aki 2017 nyarától egészen az év végéig napi rendszerességgel vásárolt tőle. Ezekből a vádlott esetenként 10 000 Ft-tól 70 000 Ft-ot meghaladó összegű nyereségre tett szert.
Vádlott-társa 2018. február elején, az utcán vásárolt tőle tizennyolc pakett herbált 9 000 Ft-ért, majd a későbbiekben ő is interneten szerezte be a kábító hatású anyagot, amelyet Sajószentpéteren, szintén közterületen, valamint Miskolcon értékesített.
A vásárlók közül előfordult olyan, aki pár hónapig vásárolt, míg volt olyan, aki fél éven keresztül. Az értékesítésekből esetenként 20 000 Ft-tól 60 000 Ft-ot meghaladó összegig jutott nyereséghez.
Az eladások alkalmával három fogyasztó esetében, a vádlottnak tudomása volt arról, hogy tizennyolcadik életévüket még nem töltötték be, közülük két személy a herbál fogyasztásától rosszul lett, szédültek, zsibbadt a testük és bódult állapotba kerültek.
A vádlottak közül a kiskorúaknak is értékesítő vádlott letartóztatásban van, míg vádlott-társa szabadlábon védekezik.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá a bűncselekményből származó bevételükkel egyező pénzösszegben meghatározott vagyonelkobzást indítványozott - közölték honlapjukon.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready