A józsefvárosi balliberális városvezetés Gyöngyöspatát akar csinálni a kerületből – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke a VIII. kerületi önkormányzat épülete előtt.
A Pikó András által vezetett balliberális kerület egy 100 milliós, uniós pályázaton nyert összeggel igyekezne arra rávenni a magyar szülőket, hogy gyermekeiket olyan óvodákba írassák, ahol magasan vannak jelen a cigányok és bevándorlók gyermekei. Rámutatott, hogy a szegregáció nem egy mesterséges, felülről vezérelt folyamat, hanem maga az élet alakította ki, és teljesen természetes.
– Valószínűleg Erőss Gábor alpolgármester úr is érzi, hogy ez egy lehetetlen vállalkozás, ezért helyezett kilátásba olyan extrákat, mint ingyenes angol- és informatika oktatás, de nem veszi figyelembe, hogy a szülők a legjobbat akarják gyermekeiknek, és nem szeretnének egy olyan szülői munkaközösség tagjaivá válni, ahol napi szinten összefuthatnak olyanokkal, akik Magyarország legnagyobb bűnözői szubkultúrájából érkeznek – fogalmazott.
Lantos szerint a baloldalt sohasem érdekelte a valóság, nincs ez másként most sem, ezért akár még az óvodai kerülethatárokat is megváltoztatnák tervük érdekében, de ezzel csak azt idéznék elő, ami Gyöngyöspatán is történt, így ebben az esetben is a magyar családok lennének jogosultak a kártérítésre, amiért másik kerületbe kellene vinniük gyermekeiket.
A Mi Hazánk politikusa szerint ha mindenáron a társadalmi elkülönülés ellen akarják felhasználni ezt a 100 millió forintot, akkor legalább ne tüneti kezelést végezzenek, hanem fókuszáljanak a szegregációt kiváltó fő okokra. Ennélfogva erősítsék a gyermekvédelmet, emeljék az abban dolgozók bérét, hozzanak létre speciális tanintézményeket.
– Viszont a Mi Hazánk szerint még mindig a szegregáció legjobb megoldás, mégpedig azért, mert számunkra elsőrendűen védendők a tisztességes, becsületes magyar családok, és ezen az álláspontunkon sohasem fogunk változtatni, akár tetszik ez valakinek, akár nem – zárta gondolatait.