Múltkori Gárda- és Jobbik-ellenes kirohanásában Ungár (Magyar) Elemér bizonyítékokat követelt arra, hogy az utóbbi időben nagyságrendekkel nőtt a (szinte kizárólag cigányok által elkövetett) gyerek- és fiatalkorú bűnözés. Nosza, adjunk neki! A már unalomig ismert hivatalos rendőrségi statisztika (amely szerint a 2006-os és 2007-es statisztikák szerint Budapesten a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány) mellett van pár más dolog is a tarsolyunkban. Nézzük, mi a helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg és BAZ megyében (kis kitekintéssel Szolnok megyére is). A SZON, ill. BOON (eléggé elfogulatlan és antirasszista médiumok, Ungár?!) legújabb cikkei következnek:

"Előretör megyénkben a gyermekbűnözés!

"Az elmúlt évben mintegy 14,2 százalékkal, 281-ről 321-re emelkedett a gyermekkorú elkövetők száma. Ezzel megyénkben van a 3. legtöbb gyermekkorú elkövető Borsod és Szolnok megye után.""

"Gyermekbűnözésben Borsod az élen

"Büntetés-korlátozás
A gyerek- és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények egyre durvábbak, hasonlóan a felnőttkori bűnelkövetéshez - erről dr. Szabó József a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője beszélt. A bűncselekmények jelentős részében felnőtt elkövető is jelen van, és ők bírják rá a kicsiket a lopásra, betörésre vagy támadásra. A bírók számára a fiatalkorú elkövetők büntetés kiszabásánál a törvény a felnőtteknél kedvezőbb büntetési maximumot határoz meg. Életellenes bűncselekménynél például a 16 évet betöltött elkövetőnél 15 év vagy életfogytiglan helyett 10 év, 16 év alatti elkövetőnél pedig 5 év lehet a szabadságvesztés felső határa. A törvényalkotó azt is lehetővé teszi, hogy a bíróság bármilyen fiatalkorú által elkövetett bűncselekmény esetén próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon. Külön a fiatalkorúakra vonatkozóan alkalmazható azonban a legfeljebb három éves javító intézetbe küldés is."

Kuruc.info: Itt szó esik Danikáról és Tamáskáról is. Danikáról már hallottunk (lásd EZT), de vajon ki az a Tamáska? Megint egy rekorder cigó, akárcsak a Tállyáról ismert, 9 éves orkrabló?

Ungár Elemér, jöhet a tételes cáfolat. A hivatalos statisztikákat fentebb láthatja. Jól látható, a (kiugró) bűnözési arány erőteljesen korrelál a megyék cigányfertőzöttségi szintjével. Nos?
Kuruc.info - Arppi S.