Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Videók :: :: Hozzászólások

"Fölrúglak, te magyar g*ci!" - Késsel fenyegetőző, drogos lépcsőház-foglaló hajléktalanok terrorizálják a lakókat Kispesten

Reklám

Másfél éve tartják rettegésben hajléktalanok a XIX. kerületi Zrínyi utcában élőket. Az illegális „házfoglalók” ki-be járkálnak a tízemeletes panelházban, félelemben tartva az ott élőket. Hiába kértek segítséget a lakók, eddig süket fülekre találtak a hatóságoknál, és az önkormányzat sem tesz semmit. Egyikük a Metropolhoz fordult, hogy fel tudják hívni a figyelmet a hónapok óta tartó áldatlan állapotokra.
Zoom
– Ez egy élhető, normális környék volt – kezdte a levél írója, Berényi Tamás. – Minden az ajtók kicserélésével kezdődött tavaly februárban, azóta rendszerszerűen járnak be hozzánk a hajléktalanok. Javarészt a felső emeleteket és a tetőt vették birtokba, ott szoktak aludni. Ordibálnak, törnek-zúznak, óriási mocskot hagyva maguk után – mondta a lakó.
Zoom
A Metropol nagyon odafigyel a jogaikra, ezért takarták ki a két retkes pofáját
A tízemeletes épület lépcsőin eldobált cigarettacsikkekkel és betört korlátüveggel szembesült a lap újságírója, ami orrfacsaró bűzzel párosult.
Zoom
– Elképesztő mocskot hagynak maguk után a hajléktalanok. Sokszor az itt élőknek kell utánuk takarítani – mesélte Tamás. Hozzátette: – Nem egyszer fecskendőt találtunk a lépcsőházban, folyamatosan drogoznak. Hiába mondják a lakók, hogy ne csinálják ezt, nem vesznek minket komolyan. Engem például késsel is megfenyegettek – mondta Tamás.
Zoom
– Napközben a közeli tereken bandáznak a többi környékbelivel, este pedig hárman-négyen a házunkban folytatják a randalírozást.
Az ott élők nagyon félnek, hiszen sok a gyerek és az idős a házban. Az egyik kisiskolást pszichológushoz járatják szülei, mert nem mer a lépcsőházban közlekedni. A tetőre érve szétdobált ruhadarabokra, rengeteg szemétre és emberi ürülékre is bukkannak. Szűcs Gábor, aki szintén évek óta a házban él, elmondta, gyakori, hogy tüzet gyújtanak a tetőn, és ordibálnak éjszakákon át.
Zoom
Többször jelezték a szövetkezetnek és az önkormányzatnak a problémát, mégsem történik semmi. – A rendőrség is volt kint, de ez csak pár órára volt megoldás, estére visszajöttek ugyanúgy – mondta kétségbeesetten az idős úr. Pedig, mint kiderült, nem csak ebben az épülettömbben, hanem a szomszédos utcákban is hasonló esetek történnek.
Zoom
Egy neve elhallgatását kérő lakó pedig elmondta: – Többen elköltöztek, vagy erősen fontolgatják az elköltözést a történtek hatására. Így nem lehet itt élni. Megnőtt a betörések száma is a környéken, nemrég az egyik szomszédom lakását törték fel – mondta a lakó.
A rendőrség ennyit közölt:
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságra összesen négy bejelentés érkezett, melyek szerint a XIX. kerületben, a Zrínyi utca 9. szám alatti társasház felső emeletére hajléktalan személyek költöztek be. A rendőrök a bejelentésekre minden alkalommal kimentek, amelyből három alkalommal nem találtak senkit. Egy esetben a rendőrök az ott lévőket igazoltatták, akik a rendőri felszólításra a helyszínt elhagyták. Bűncselekmény vagy szabálysértés nem valósult meg.
A kerületi önkormányzat széttárja kezeit: közölték a lakókkal, hogy tegyenek feljelentést, birtokvédelmet pedig akkor tudnak elrendelni, ha a sértettek, vagyis a lakók megadják a birtokháborítók vagyis a hajléktalanok nevét és lakcímét…
Egy kis ízelítő:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready