A Váci Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés szerint 2021. április 11-én 13 óra 30 perc körül egy 14 éves fiút kiraboltak. Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy egy fiú ült mellé egy váci buszmegállóban, pénzt kért tőle, azonban az átadott apróval nem elégedett meg, többet akart.
Az elkövető, hogy megtörje és megfélemlítse a sértettet, egy pillanatra a zsebébe nyúlt, mintha abból valamit előhúzni szándékozna, majd megfenyegette, ha nem adja oda az összes pénzét, megszurkálja. Az áldozat félelmében a még nála lévő kétezer forintot is odaadta, "R." Krisztofer pedig zsákmányával elfutott.
Forró nyomon indultak a váci zsaruk, azonosították és közel egy óra alatt Vác belvárosában már kattant a bilincs a rablással gyanúsítható férfi kezén. A nyomozók "R." Krisztofert a rendőrkapitányságra előállították, és rablás bűntettének gyanúja miatt kihallgatták.
A "fiú" a bűncselekmény elkövetését részben elismerte, állítása szerint azonban nem fenyegette meg a sértettet, "szépen kérte a lóvét", amiből később cigarettát és dobozos üdítőt vásárolt. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - írják honlapjukon.