"Újabb, megdöbbentő részletek a józsefvárosi tanárverésről!

Mindenki felháborodott a józsefvárosi tanárverő diák ügyén, de talán kevesen tudják, hogy az érintett általános iskola és gimnázium korábban befogadott két másik tanulót, akiknek tanárverési ügy miatt kellett távoznia más iskolákból. L. Zoltán a nemrégiben napvilágra került felvételeken belerúg tanárába, rákiált, és egy fogassal is megfenyegeti. Ez a tanuló azonban közel sem a legveszélyesebb.

"A politikusoknak, a szülőknek, meg a különböző szervezeteknek fogalma sincs, hogy mik történhetnek egy osztályteremben. A veszély valós, de nem a kamaszoktól, a Zolika féléktől kell tartani" - fakadt ki a STOP munkatársának egy, az Erdélyi utcai általános iskolában dolgozó tanár, aki így folytatta panaszáradatát: "Volt olyan kolléga, akit tízfős család várt az iskola előtt tanítás végén, csak, mert felelősségre merte vonni az egyik diákját, aki egyetlen füzet vagy ceruza nélkül érkezett az iskolába".

"Az érintett iskola igazgatónője, Süveges Éva nem ijed meg a saját árnyékától, mint mondja: bizony volt már jó néhány olyan tanuló a keze alatt, aki az igazgatónőt még szüleinél is jobban tisztelte". A nevelő szerint hiába táplálnak jót a kisebbségi tanulókba, ha otthon és az utcán "visszafertőződnek". (Kuruc.info: a legelső igazság, ami elhagyta Süveges száját. Igen, a családi háttér, a visszahúzás egyszerűen kikerülhetetlen, amelyet lelkes deszegregáló élharcosaink, Mohácsi Erzsikétől és annak talpnyalóitól, pl. LIFE / Czirok Pétertől kezdve a kormányig oly sokan nem hajlandóak elismerni. Még úgy sem, hogy különben balliberális sajtótermékek is megírták ezen tényt; lásd pl: a hírszerzős Papp László Tamás, a Népszabó, valamint az OKI cikkeit, tanulmányait.)

Vannak gengek a VIII. kerületben, melyek tagjai rendszeres fosztogatói az iskoláknak, autókat törnek fel, és céljaik közt nem szerepel munkahely, vagy diploma (Kuruc.info: aki megnézi a legújabb MyVIP-es olvasói képeket, láthat jópár ilyen cigányt). A legtávolabbi dolog, amelyről álmodnak egy autó, amelyben hangosan szólhat a zene. Ezeket a megdöbbentő tapasztalatokat a pályaválasztásra felkészítő osztályfőnöki óra alatt osztották meg a kamaszok riportalanyunkkal.

"A Hadnagy András tanár úrról meg csak annyit, hogy sajnos néha olyan dolgok csúsztak ki a száján, aminek nem lett volna szabad. Egy 60 százalékban roma osztályban valakit lecigányozni a legnagyobb butaság, ezt ennek ellenére megtette a tanár úr" - mesélte a pedagógus, és hozzátette, akkora gondolkodásmódbeli és generációs szakadék volt az idős nevelő és a diákok között, hogy esély sem volt arra, hogy megtalálja a közös hangot velük. (Kuruc.info: csúsztatás. Nem generációs szakadékról van itt szó, hanem civilizációsról. Egy fejlett, európai, emberi civilizáció egy Európán kívüli, ember előtti “civilizációval” szemben. Semmi értékrendbeli közös nincs, ahogy egy oroszlánt se lehet zebracsapatba integrálni.)
Természetesen megkérdeztük Hadnagy Andrást is a történtekről, de ő semmilyen cigányozásra sem emlékezett. (Kuruc.info: sejtettük, a Soros-talpnyaló Süveges, jó szokása szerint hazudott, mint a vízfolyás. Épeszű ember ezek között az állatok között nem cigányozik. Márpedig egy fizikus nem éppen buta.) Csupán egy dolgot ismételgetett, azt, hogy a videóra vett inzultálás egy jól szervezett akció része volt.

"Három ember áll az egész mögött! Nekik az volt a céljuk, hogy én ellehetetlenüljek. Hát sikerült!"- nyilatkozta az egyelőre állás nélkül lévő férfi, aki reméli, mihamarabb el tud majd helyezkedni egy másik iskolaközösségben.

Az, hogy L. Zoltánnal mi fog történni, még nem tudni, de annyi bizonyos, hogy itt már nem csak az ő ügyéről folynak a viták. Az ország összes L. Zoltánjának problémája azonnali megoldást kíván, hogy többé nem kelljen olyan képsorokat látnunk, melyen egy tanárt saját diákja bántalmaz."

(stop.hu)
Kuruc.info / Arppi S.: Várhatóan az lesz a vége a dolognak, hogy a tanár nem alkalmazott megfelelő pedagógiai módszereket, és a gyerekben nem tudatosult, hogy ilyesmit nem illendő tenni. Világos, hogy továbbképzesre (gyengébbek kedvéért: tolerancia-tréningre) kell a tanárnak mennie - miután elnézést kért.
Nyilvánvaló a provokáció - ha a tanár teljesen érthető módon bebasz néhány irtózatost a kölyöknek, a felvétel előzményét kivágják, és kész a rasszista cigányverés az iskolában. Csakis nem eurokonform megoldások jutnak eszembe.