Féktávolságon belül rohant egy neveletlen cigányfiú egy kocsi elé: súlyos (újabb hírek szerint csak könnyű) sérüléséből legalább tanulni fog (ha már máshogy nem). Saját kárán tanul a balesetből a hibátlanul gázoló magyar is: nem lett volna szabad megállnia. Ugyanis mintegy harminc cigány támadt rá, kocsijának ablakait beverve, őt magát pedig brutálisan bántalmazva. A kiérkező mentősök és a Mátészalkai Rendőrkapitányság egyenruhásai vetettek véget a lincselésnek. Gárdisták, készülhettek!


Egy három éves kisfiút gázolt el egy autó kedden kora délután, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkáta Petőfi utcájában. A kisfiú az eddigi adatok szerint féktávolságon belül rohant a Petőfi Sándor utca úttestjére, s egy arra hajtó autós elgázolta kocsijával. A baleset következtében a gyermek súlyosan megsérült.
Az elgázolt kisfiú családja, mintegy harminc cigány ember (a patkány is állat) dühében az autó sofőrjére, valamint utasára támadt. Beverték a kocsi szélvédőjét és oldalsó ablakát, a sofőrt pedig össze-vissza verték.
A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentősök határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel. Az időközben értesített rendőrök több személyt állítottak elő a feldühödött család tagjai közül, velük szemben csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást. A Mátészalkai Rendőrkapitányság ugyanakkor vizsgálja a baleset körülményeit is, egyelőre nem tisztázott a felelősség kérdése.
Varga Gábor, a mátészalkai mentőállomás ügyeletvezetője időközben az MTI munkatársának érdeklődésére elmondta: az elütött kisfiú az első orvosi vizsgálat szerint csak könnyebb agyrázkódást szenvedett, eszméletét nem veszítette el. A megvert sofőr ugyancsak könnyű sebekkel úszta meg a bántalmazást, s őt szintén a mátészalkai kórházba szállították ellátásra. A mentők a gázoló kocsi bántalmazott utasát a helyszínen látták el.

(Havaria Press)

Fényképek: Szabolcs Online





Olvasó: Mátészalkán élek, közel van Nyírkáta. Cigányfalu, bár nem annyira, mint Hodász. Vannak ismerőseim a mátészalkai rendőrkapitányságon, amint megtudok valamilyen friss információt, megosztom veletek. A család ismerőse pedig ott tanít a helyi általános iskolában, és mindig meséli, hogy félve megy be órákra, már az orra vére is szokott folyni az idegtől. Mihelyst megtudok használható információt, szólok nektek! A Gárda pedig valóban készüljön!


Arppi S. szakkommentárja: honnan tudjuk (még), hogy cigányok az elkövetők? Például a még csak véletlenül sem szélsőjobbos elfogultságú stop.hu ITT található cikkéből:

Lincselés követte a gázolást Nyírkátán

A mentősök határozott fellépése mentette meg azt a sofőrt, aki autójával elgázolt egy három éves kisfiút, s ezért annak feldühödött családja meglincselte Nyírkátán.

Nyírkáta Petőfi utcáján történt a baleset, kedden koradélután: egy autós elgázolt egy három éves kisfiút, aki körültekintés nélkül rohant az úttestre házuk kapujából. A fiúcska a baleset következtében súlyosan megsérült. Feldühödött családja, mintegy 30 cigány ember a sofőrre és az autó utasára támadt. Betörték a kocsi szélvédőjét, valamint oldalsó ablakát, a gázolót pedig súlyosan bántalmazták. A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentők határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel.

STOP"

Pont a balos STOP fog ok nélkül (ha nem 100%-ig biztosak abban, hogy milyen származásúak az elkövetők) a cigányok ellen uszítani, mi?

Érdekes adalék, hogy a HírTV cikkének első címe még így hangzott: “Gázolás Nyírkátán - Harminc cigány lincselte meg a sofőrt”; aztán ezt “Gázolás Nyírkátán - Harmincan támadtak a sofőrre”-re finomították, és a cikktörzsben lecserélték a “cigány” szót “ember”re. Hiába, az öncenzúra nagy úr – még a HírTV-ben is (bár kétségkívül voltak-vannak nagyon jó dobásaik is, mint pl. a múlt heti Keresztmetszet, vagy a Célpont egyes adásai [mint pl. EZ]).

A fajvédő médiumokat meg nem is kell említeni. A helyiérdekű SZON-nál sem esik egy szó sem arról, hogy kik az elkövetők (kommentelési lehetőség sincs, természetesen; pedig a hozzászólások száma még a tegnapi ezres rekordot is garantáltan megdöntötte volna). A Néphazi szintén nem írta meg a származásukat, sőt, kifejezetten “csökkenti” a bűn mértékét már azzal is, hogy lincselés vagy hasonló, durva bűncselekmény helyett már a címében (“Balesetük után megvertek egy sofőrt és utasát Nyírkátán”) is egyszerű “verést” ír. A NOL híréből mellesleg kiderül, hogy eddig a harmincból két embert vittek be – értsd: 28-at futni hagytak. Esetleg még két-hármat lefognak később, de semmiképp sem az egész, egyformán bűnrészes bandát. Aztán Magyar-Ungár Elemér, Klecska Ernő, Czirok Péter és a többi szemétláda fajvédő a végén eléri, hogy a megfélemlített, sakkban tartott bíróság felmentse őket. Ha, kihasználva a jogrendszer hibáit, olyanokkal kimagyarázzák magukat, mint Olaszliszka kapcsán – lásd pl. a halvér esetét...
Itt egy rövid (nem teljes) lista az Olaszliszka óta elkövetett lincselésekről:

Megint lincselni akart a cigánycsürhe
Hosszúpályi, 2006. november

Megint lincselni akart a cigánycsürhe! Jobbik: Kolompár a főkolompos
Tiszanána, 2007. február

Halálos gázolás Borsod megyében - megfenyegették a sofőrt
Köröm, 2007. február

Olaszliszka II: ismét balesetért lincseltek
Gyöngyösoroszi, 2007. április

Baleset után majdnem lincselés
Miskolc, 2007. május

A gázoló csak a kiérkező rendőröknek köszönheti, hogy megúszta!
Nyírmihálydi, 2007. június

Újabb lincselés: megverték a kislányt elütő sofőrt
Ózd, 2008, január