Két vádlottat emberkereskedelem miatt kilenc, illetve kilenc és fél év, másik kettőt kiskorú lány ellen elkövetett szexuális erőszak miatt három év nyolc hónap, illetve négy év fegyházra ítélt első fokon a Debreceni Törvényszék - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.
Dobó Dénes közölte: a vádlottak közül ketten kereskedtek a sértettel, ketten pedig fizettek nekik azért, hogy a kiskorú lánnyal szexuális cselekményt követhessenek el. A bíróság a harmad- és a negyedrendű vádlottat véglegesen eltiltotta minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől is.
A tényállás szerint a kiskorú sértett rendszeresen tartotta a kapcsolatot féltestvérével, az elsőrendű vádlottal és az ő anyjával, a másodrendű vádlottal. A rokonok két férfitól is pénzt kértek azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal.
A vádlottak 2019 karácsonyán berúgatták a kislányt, majd telefonon értesítették a harmadrendű vádlottat, hogy nyolcezer forintért szexuális kapcsolatot létesíthet vele. A harmadrendű vádlott autóval elvitte az ittas kislányt, aki közölte vele, hogy még csak 12 éves, de a férfi közösült vele, majd visszavitte a féltestvéréhez.
Másnap az első- és a másodrendű vádlott a sértettel együtt Berettyóújfaluba ment. A nő onnan telefonált a negyedrendű vádlottnak, aki - miután tízezer forintot átadott a felnőtteknek - elvitte "beszélgetni" a sértettet, majd egy közeli épületben, a tiltakozása ellenére megerőszakolta őt.
A kislány 2020 februárjában mondta el a történteket azoknak a rendőröknek, akik azért keresték, mert megszökött a lakásotthonból, ahol élt.
Az ítélet nem jogerős.